«Χρήσιμη αλλά όχι καθοριστική η ιατροδικαστική έκθεση», τονίζει η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να παραδοθεί στην οικογένεια και την αστυνομία το τελικό πόρισμα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας για τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, στις 21 Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας.

«Χρήσιμη αλλά όχι καθοριστική η ιατροδικαστική έκθεση. Η έρευνα στρέφεται εναντίον του Ζαχαρία Κωστόπουλου, σαν αυτός να ήταν ζωντανός και να επρόκειτο να του αποδοθούν ποινικές ευθύνες», σημείωσε χαρακτηριστικά η Άννυ Παπαρρούσου, δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ μιλώντας στον realfm.

«Γνωρίζουμε απλώς ότι γίνεται ΕΔΕ στην Αστυνομία για την ευθύνη των αστυνομικών. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει αντίστοιχη ΕΔΕ και στο ΕΚΑΒ. Διότι ο διασώστης που ήταν εκεί δεν ενήργησε τα δέοντα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΚΑΒ, για να διασώσει τον άνθρωπο ο οποίος ήταν τραυματισμένος και να τον προστατεύσει όπως όφειλε από άλλες επιθετικές και βίαιες ενέργειες. Επειδή στη δικογραφία ακόμα και η προφανής πραγματικότητα πρέπει να συντίθεται από έγγραφα και από αποδείξεις. Αυτό ως προς την ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει τρομερή σημασία, έχει μονάχα ως προς την αποτύπωση των αιτίων θανάτου», σημείωσε στη συνέχεια.

Τέλος, ερωτηθείσα εάν γίνεται προσπάθεια να αποκρυφτούν στοιχεία, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου είπε: «Ευθέως σας απαντώ, ναι. Οι έρευνες όλες είναι στραμμένες στο πρόσωπο του Ζαχαρία Κωστόπουλου σαν να αναζητούνται ποινικές ευθύνες από αυτόν και όχι κατά των κατηγορουμένων. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια απονομής ποινικής ευθύνης και στους άλλους εμπλεκόμενους».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook