«Μεγαλοδικηγόρος, πρώην βουλευτής ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζέμπερη» (video)

  • Νέο υπόμνημα έστειλε στον ανακριτή ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη
  • Το χειρόγραφο σχεδιάγραμμα με τον τόπο δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη
  • «Μου είπαν ότι είχαν σοβαρό πρόβλημα με τη Ζέμπερη, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται»
  • «Έχω τους δικαστές στο χέρι»
  • Τα 350€ και η παρακολούθηση
  • «Ας πει την αλήθεια επιτέλους»

Ντόμινο εξελίξεων έχουν προκαλέσει οι ισχυρισμοί του καθ’ ομολογία δράστη του στυγερού φονικού στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών με θύμα τη νεαρή εφοριακό Δώρα Ζέμπερη. Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο δολοφόνος έστειλε νέο υπόμνημα στον ανακριτή. Στο έγγραφο αυτό κατονομάζει τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού, το «αφεντικό» όπως τον χαρακτήριζε σε προηγούμενο υπόμνημά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν γνωστό μεγαλοδικηγόρο της Αττικής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε βουλευτής.

Το χειρόγραφο σχεδιάγραμμα με τον τόπο δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη

Όταν στις 15 Δεκεμβρίου, σχεδόν δυο μήνες αφού είχε σκοτώσει με 14 μαχαιριές τη Δώρα Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο, ο Μανώλης Σοροπίδης, έγραφε το 38σελιδο υπόμνημα στον ανακριτή, μέσα σε αυτό θα έβαζε κι ένα χειρόγραφο σχεδιάγραμμα.

Δείτε επίσης: Δικηγόρος πατέρα Δώρας Ζέμπερη: Ο κατηγορούμενος μπορεί να λέει ό,τι θέλει (video)

Είναι το σχεδιάγραμμα με τον τόπο του εγκλήματος. Τον τόπο όπου θα έκοβε το νήμα της ζωής της 32χρονης εφοριακού. Το σημείωμα αυτό και νέα «κομμάτια» απ’ όσα υποστηρίζει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Ζέμπερη φέρνει στο φως τη εφημερίδα «Το Έθνος», την Τετάρτη (10.01.2018).

«Μου είπαν ότι είχαν σοβαρό πρόβλημα με τη Ζέμπερη, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται»

Μετά το υπόμνημά του, ο Σοροπίδης κλήθηκε για συμπληρωματική απολογία. Εκεί ήταν που υποστήριξε ότι δυο άνδρες, τους οποίους αποκάλεσε «αφεντικό» και «Χάρη» του πρότειναν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Δείτε επίσης: «Τραυμάτισα τη Ζέμπερη στο χέρι, άλλοι την εκτέλεσαν» (video)

Ήταν στα σκαλιά της εισαγγελίας Αθηνών όταν, όπως περιγράφει σύμφωνα με το Έθνος, συνάντησε την «καταστροφή» του. «Ανεβαίνοντας στις σκάλες συναντώ την καταστροφή μου. Συνάντησα κάποιον κύριο, τον οποίο γνώρισα πριν μπω στη φυλακή. Ο κύριος Τάδε μαζί με κάποιον που δεν γνώριζα είχε καστανοκόκκινο μαλλί, και μαύρο μουστάκι και μουσάκι, κάτι που από την αρχή δεν του ταίριαζε και το διαπίστωσε από τις συναντήσεις αργότερα, όταν αυτός κοίταζε άγρια και παγωμένα. Μου τον σύστησε σαν Χάρη και μου είπε ότι είναι καλός στη δουλειά του και υπακούει μόνο στις εντολές του».

Δείτε επίσης: Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη αποκαλύπτει: Την απειλούσαν (video)

Ο Σοροπίδης και οι άλλοι δυο μίλησαν για κάποια ώρα. Ο 58χρονος είπε για τα οικονομικά προβλήματά του. Ο ένας από τους δυο, του έδωσε 40 ευρώ για να τον περιμένει σε απέναντι καφετέρια.

«Έχω μία πρόταση που θα σε κάνει καλά. Θα δω και την υπόθεσή σου», του είπε. Μετά από ώρα, έγινε και η συνάντηση στην καφετέρια. «Τα λεφτά είναι 30.000 ευρώ, σε ενδιαφέρει; Ναι ή όχι; Θα μου απαντήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις πίσω», υποστηρίζει πως του είπαν.

Και μετά, του μίλησαν για τη Δώρα Ζέμπερη. «Μου είπαν ότι αυτοί και οι πελάτες τους έχουν σοβαρό πρόβλημα με μία κυρία, η οποία δεν πλησιάζεται και δεν χρηματίζεται. Αλλά κατά διαστήματα κουβαλάει στην τσάντα της κάποια πράγματα, όταν δεν τα κλειδώνει για λόγους ασφαλείας εκεί που δουλεύει, που θα τα χρειαστούμε οπωσδήποτε όταν τη βγάλουμε εκτός μάχης, για να βάλουμε δικό μας άνθρωπο στη θέση της για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 – 4 μηνών πριν μπει το 2018».

«Έχω τους δικαστές στο χέρι»

Ο Σοροπίδης αποκάλυψε πως είχαν προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη. Αλλά υποστηρίζει πως το «αφεντικό», του είπε ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν «γιατί είχε μάρτυρες εκεί και εμείς είμαστε γνωστοί».

«Δεν σου ζητάω να γκρεμίσεις την Ακρόπολη, απλώς να βγει εκτός υπηρεσίας. Ό,τι κι αν συμβεί εγώ θα είμαι εγώ. Αν κάτι δεν πάει καλά, να ξέρεις ότι όλες οι έδρες υποκλίνονται μπροστά μου, γιατί τους περισσότερους τους έχω στο χέρι», ισχυρίζεται ο Σοροπίδης ότι του είπε το «αφεντικό».

Του είπε επίσης, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 58χρονου: «(…) αυτή είναι αδιάφθορη και έχει αριθμούς στα χέρια της, που μπορεί να κάνει ζημιά σε εμάς. Ο Χάρης θα σου δώσει προκαταβολή και είναι η τελευταία φορά που μιλάμε μαζί». Υποστηρίζει επίσης ότι του έδωσε ένα χάπι και του είπε «και βαρέλια αίμα να δεις, δεν θα συγκινηθείς με αυτό, θα σε κάνει σκληρό».

Τα 350€ και η παρακολούθηση

Μετά, ο Σοροπίδης λέει ότι τον ρώτησε που μένει και του είπε ότι μένει κοντά στην κοπέλα. Και πως η Ζέμπερη τις ελεύθερες ώρες της πήγαινε στο Β’ Νεκροταφείο. Μετά, του έδωσε 350 ευρώ, λέγοντάς του ότι θα πάρει φωτογραφία της κοπέλας και πληροφορίες, καθώς την παρακολουθούσαν.

Έδωσαν ραντεβού σε μια στάση λεωφορείου και του πήγε ένα φάκελο με οδηγίες. Του ζήτησε, υποστηρίζει, να δει αν βγάζει κάτι από την τσάντα της και το κρύβει στο μνήμα. Σε λίγες ημέρες θα του πήγαινε ένα μαχαίρι και θα του έδειχνε πώς να το κρατάει για να μην κάνει μεγάλη ζημιά.

Αφού περιγράφει πως σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη, ο Σοροπίδης περιγράφει πως την επομένη του φόνου ξαναπήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ήθελε να βρει το «αφεντικό».

«Μόλις τον χαιρέτησα, μου απάντησε ‘κύριέ μου, δεν σας γνωρίζω. Είμαι πολύ απασχολημένος. Έχω αρκετές υποθέσεις και δεν θέλω άλλες. Μην με ξαναπλησιάσετε’», λέει στο υπόμνημα.

«Ας πει την αλήθεια επιτέλους»

Να πει την αλήθεια και να μη «σκοτώνει» κάθε μέρα τη Δώρα ζητά η οικογένεια της άτυχης εφοριακού. Χαρακτηριστικά όσα είπε στο ραδιόφωνο του Alpha 989 η δικηγόρος της μητέρας, Γιάννα Παναγοπούλου.

«Είναι ένα θρίλερ για την οικογένεια, ένας εφιάλτης καθημερινός. Όπως λέει η μητέρα της Δώρας, «μας σκοτώνει καθημερινά». Φτάνει πια, ας πει την αλήθεια», τόνισε.

«Αυτή η υπόθεση και όλη αυτή η εξέλιξη, που βγαίνει ο κύριος κατηγορούμενος κάθε λίγο και λιγάκι και βεβαίως να δίνει και συνεντεύξεις και να καταθέτει και υπομνήματα χειρόγραφα κτλ και όλη αυτή η τακτική του, γιατί είναι επαναλαμβανόμενη αυτή του η συμπεριφορά, αυτή λοιπόν η τακτική που έχει υιοθετήσει ο κύριος κατηγορούμενος με το να ανασκευάζει και κάθε φορά να ανακαλεί στη μνήμη του και επιπρόσθετα γεγονότα… Το θέμα είναι γιατί τα θυμήθηκε και τα λέει τώρα και γιατί κάθε μέρα μας λέει και κάτι καινούργιο; Πραγματικά όλη αυτή η στάση του κατηγορημένου έχει εξελιχθεί σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα και για πολύ γερό στομάχι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από Έθνος)