Σαρώνει ο «Θησέας» – Χιόνι, πλημμύρες και κατολισθήσεις

  • Χιόνια και στα ορεινά της Αττικής
  • Καταιγίδες και δυνατός αέρας σε όλη τη χώρα
  • Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα
  • Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα «Θησέα» σε όλη την χώρα με πλημμύρες και χιόνια. Ειδικότερα στη Δράμα και τη Ροδόπη διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, στο νομό Δράμας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις, στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου – Πρασινάδας, από το 16,5ο έως το 16,6ο χιλιόμετρο καθώς και στην πλατεία του οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από το 15,5ο έως το 15,6ο χιλιόμετρο.

Στο νομό Ροδόπης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου και στο δρόμο Αγ. Μαρίνας Ιμέρου. Παράλληλα με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Κέχρου – Χλόης και Σμιγάδας – Ραγάδας.

 Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στη Θεσσαλονίκη 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω χιονόπτωσης ή παγετού, σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο (Κουμαριά) έως το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Μ. Λιβαδίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου από το 29ο έως το 37ο χιλιόμετρο ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 35ο έως 54ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας και από το 40ο έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών- προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

Στην Καστοριά αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) ενώ, όπως έγινε γνωστό, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 96,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (Επταχώρι) λόγω κατολίσθησης βράχων.

Στη Φλώρινα, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 15ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 18ο έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Στο Πήλιο κατέρρευσε παραλιακός δρόμος εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Ακόμα έχει κλείσει ο δρόμος προς την Δράκεια λόγω κατολίσθησης, ενώ με προβλήματα κινούνται τα αυτοκίνητα στον δρόμο προς τα Χάνια.

Δείτε επίσης: Κατέρρευσε παραλιακός δρόμος στο Πήλιο από την κακοκαιρία

Στα Τρίκαλα αποκλείστηκε συνεργείο της ΔΕΔΗΕ στα ορεινά του Ασπροποτάμου

Εξαιτίας της χιονόπτωσης στα ορεινά του νομού, έχουν παρατηρηθεί διακοπές στην ηλεκτροδότηση των χωριών, ενώ αποκλείστηκε για αρκετές ώρες στο Στεφάνι και συνεργείο της ΔΕΔΗΕ που είχε μεταβεί για να αποκαταστήσει τις βλάβες.

Σε πολλά χωριά το χιόνι ξεπερνά τα 80 εκατοστά ενώ  εξαιτίας του βάρους του χιονιού έπεσαν ολόκληρα έλατα, διαμέτρου 1,5 μέτρου. Εξαιτίας της πτώσης δέντρων αποκλείστηκε και το συνεργείο της ΔΕΔΗΕ για αρκετή ώρα, έως ότου μετέβησαν στην περιοχή μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων

 

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στη Σύμη

Το πέρασμα του «Θησέα» χτύπησε και στην Σύμη. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα τόσο στην κυκλοφορία αλλά και πολλές πλημμύρες.

Η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες, προκάλεσε πολλά προβλήματα και στη Λάρισα.

Όπως μεταδίδουν Μέσα της Λάρισας, η θάλασσα έφτασε στην άσφαλτο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Η κυκλοφορία στον Αγιόκαμπο και στη Βελίκα γίνεται με δυσκολία.

Στα λευκά έχουν «ντυθεί» ορεινές περιοχές του Νομού όπως το Λιβάδι Ελασσόνας. Τα μηχανήματα των Δήμου επιχειρούν διαρκώς ώστε οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Έξι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον Αλμυρό Βόλου

Έξι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στον Αλμυρό Βόλου λόγω των χειμάρρων.

Οι πέντε είναι εργαζόμενοι στο έργο της Λιμνοδεξαμενής Ξηριά κι εγκλωβίστηκαν κοντά στο χωριό Νεοχωράκι. Ο έκτος είναι κτηνοτρόφος της περιοχής.

Επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία και προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους έξι ανθρώπους.