Μπροστά από τη Βουλή διαδήλωσαν οι εκπαιδευτικοί (εικόνες)

  • Διαδήλωσαν με αφορμή τροπολογία που αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών
  • Και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής
  • Την Τετάρτη 5 Απριλίου κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις

Με σύνθημα τους μόνιμους διορισμούς, εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν κατά της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που αφορά τις προσλήψεις των αναπληρωτών κάνοντας λόγο για «ομολογία αδιοριστίας» καθώς και για τις αλλαγές που αφορούν τους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ «η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει μηδενικούς διορισμούς για την εκπαίδευση τα έτη 2017-2018 και 2018-2019».

Επιπλέον, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς η τροπολογία αυτή «εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ».

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 5 Απριλίου με συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ μπροστά από τη Βουλή.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)