Αρνητικά τα αποτελέσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη φερόμενη χολέρα στο «Έλενα»

  • «Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού»
  • Τα αποτελέσματα αποτελούν ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γ.Ν. Έλενα – Βενιζέλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη».

Δείτε επίσης: «Μύδροι» Πολάκη: Βάλτε την ΠΟΕΔΗΝ να βρει πανούκλα

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.

Δείτε επίσης: Ανιχνεύθηκε χολέρα στο υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου»

Η εν λόγω ιστορία ξεκίνησε με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με την οποία το υποτιθέμενο κρούσμα, ανιχνεύθηκε στα πρώτα δείγματα νερού από το υπόγειο αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα περί χολέρας στο «Έλενα»

Υπενθυμίζεται πως σήμερα, Παρασκευή ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σχετικά με τα περί χολέρας.