Αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία της φοιτήτριας ο 21χρονος Ροδίτης
Κατηγορηματικά αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας ο νεαρός Ροδίτης που κρατείται από τους λιμενικούς ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση, μαζί με 19χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 21χρονος ζήτησε δια του συνηγόρου του, 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί.

«Zητήσαμε 48 ωρη προθεσμία προκειμένου να λάβουμε γνώση όλου του υλικού που έχει συγκεντρώσει το λιμεναρχείο διότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία αλλά ακόμη η δικογραφία δεν έχει κλείσει. Από την πλευρά του πελάτη μου υπάρχει άρνηση κατηγορίας,  γιατί θα υπάρξει και αντίθεσή στις καταθέσεις των δύο κατηγορούμενων.

Στο σπίτι στη Λίνδο, στους Πεύκους ήταν κι εκείνος αλλά δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτε άλλο. Για αναπαράσταση δεν πάνε, αλλά υπάρχει μια περίπτωση αν δεχτεί ο άλλος συγκατηγορούμενος να υποδείξουν το σημείο που πετάχτηκαν τα ρούχα. Ο Έλληνας δηλώνει θύμα και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο συμβάν όπως εξελίχθηκε και οδήγησε στον θάνατο της κοπέλας. Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι μια ποινική υπόθεση αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε την τιμή της κοπέλας και ως εκ τούτου οτιδήποτε έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες θα μπει στην ποινική δικογραφία», είπε ο δικηγόρος του 21χρονου.

«Ο  πελάτης μου ήταν στον ίδιο χώρο αλλά στις εξελίξεις που έγιναν δεν είχε καμία συμμετοχή, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα», επανέλαβε ο δικηγόρος του 21χρονου.

«Δεν οδηγούσε ο 21χρονος το λευκό βαν»

«Ήρθα το βραδύ μίλησα με τον πελάτη μου και ζήτησα να λάβω γνώση της δικογραφίας, η οποία δεν είναι ολοκληρωμένη ακόμη.Το βαν είναι επαγγελματικό και ανήκει στον πατέρα του εντολέα μου, αλλά δεν το οδηγούσε εκείνος. Όλα θα απαντηθούν εκ καιρώ. Αυτή τη στιγμή κάποια πράγματα δεν πρέπει να ειπωθούν. Από το σπίτι της την παρέλαβε ο άλλος κατηγορούμενος και όχι ο Ροδίτης, στο μετέπειτα στάδιο δεν ήταν. Υπάρχει ένα θέμα του πότε διαπράχθηκε και πώς διαπράχθηκε, είναι ένα στάδιο στο σπίτι και ένα στάδιο που κάποιος πέταξε την κοπέλα από τα βράχια. Στο σπίτι ήταν και οι τρεις μαζί αλλά ακόμη δεν έχουμε επικοινωνία για να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες. Οι κατηγορούμενοι δεν σχολίασαν γιατί πήγαν στο λιμεναρχείο χωρίς τα κινητά τους, αν και μετά το ένα κινητό βρέθηκε. Διάβαζα τις καταθέσεις των μαρτύρων που είναι αρκετές αλλά δεν συνδέεται το συγκεκριμένο περιστατικό με κάτι άλλο», πρόσθεσε ο δικηγόρος του 21χρονου.

Μέχρι αυτή την στιγμή η δικογραφία δεν έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ρόδου από το Λιμεναρχείο, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα. Στην συνέχεια η δικογραφία θα μελετηθεί από τον εισαγγελέα που θα αποφασίσει ποιες κατηγορίες θα ασκηθούν στους δύο εμπλεκόμενους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook