Αποκατάσταση των φθορών στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ζητούν οι εισαγγελείς

προϊστάμενοι της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την αποκατάσταση των φθορών εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Μεταξύ των άλλων ζητούν να αποκατασταθούν οι ηλεκτρολογικές βλάβες, να γίνει συντήρηση ή αλλαγή των συστημάτων ψύξης-θέρμανσης και της εγκατάστασης δικτύου wi-fi. Στο αίτημά τους μιλούν για την άμεση ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας στις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ακόμα θίχθηκε και ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, καθώς ζητήθηκε και η τοποθέτηση ασανσέρ όπου χρειάζεται και είναι δυνατό να γίνει, αλλά και η διευκόλυνση των ΑΜΕΑ, η πρόσβαση των οποίων δεν είναι εύκολη σε όλα τα κτίρια των δικαστηρίων.

Από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημάνθηκε η αβελτηρία του Υπουργείου Δικαιοσύνης να εκδώσει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την κύρωση των αποφάσεων του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΘΑ για την ανανέωση της μίσθωσης των χώρων της πρ. Σχολής Ευελπίδων από το ΤΑΧΔΙΚ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ζήτησε από τους συνεργάτες τους ως τα τέλη του Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook