Διάλογοι «φωτιά» του Ριχάρδου με τον αστυνομικό πληροφοριοδότη – Οι απειλές
  • Αστυνομικός της VIP ο πληροφοριοδότης του κυκλώματος «Ριχάρδος»
  • Στο φως νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι
  • Είχε στηθεί επιχείρηση µε τη συµµετοχή εκατοντάδων αστυνοµικών, η οποία µαταιώθηκε διότι ο συνάδελφός του «µιλούσε» στον Ριχάρδο
  • Ο «δυσαρεστηµένος» Ριχάρδος επιπλήττει τον αστυνοµικό και τον απειλεί µε «απόλυση» επειδή δεν τον ενηµέρωσε όσο έγκαιρα θα έπρεπε

Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού και τη δράση του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του, Ριχάρδου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού προέκυψε και η εμπλοκή ενός συναδέλφου τους. Ο αστυνομικός που υπηρετεί σε θέση φύλαξης VIP προσώπου φαίνεται ότι ήταν ο άνθρωπος που είχε ο κατηγορούμενος Ριχάρδος για να τον ενημερώνει για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Την «υπαλληλική» σχέση που είχε τουλάχιστον ένας αστυνοµικός µε τον µέχρι πρότινος «βασιλιά» του χρυσού Ριχάρδο αποκαλύπτουν οι συνοµιλίες που περιέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Έθνος».

Αξιωµατικός της Αστυνοµίας, που ήταν επικεφαλής των ερευνών, «κατακεραύνωσε» στην κατάθεσή του συνάδελφό του ο οποίος τους τελευταίους µήνες υπηρετούσε στη φρουρά έλληνα αξιωµατούχου της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως χαρακτηριστικά γράφει ο αξιωµατικός, είχε στηθεί πριν από λίγο καιρό ολόκληρη επιχείρηση µε τη συµµετοχή εκατοντάδων αστυνοµικών για τη σύλληψη των «εγκεφάλων», η οποία ωστόσο µαταιώθηκε διότι ο συνάδελφός του «µιλούσε» στον Ριχάρδο.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι και η δυσαρέσκεια του Ριχάρδου

Το «Εθνος» αποκαλύπτει τον διάλογο από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., στον οποίο ο «δυσαρεστηµένος» Ριχάρδος επιπλήττει τον αστυνοµικό και τον απειλεί µε «απόλυση» επειδή δεν τον ενηµέρωσε όσο έγκαιρα θα έπρεπε.

Ριχάρδος: Καλησπέρα, έχω στεναχωρηθεί. Μου λέει ο … ότι ήξερες κάτι για εµένα και δεν µου είπες τίποτα και µάλλον θα τελειώσουµε τη συνεργασία µας, να ξέρεις.

Αστυνοµικός: Αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο.

Ριχάρδος: Τι δεν λέγονται; ∆ηλαδή να σε κάνω τι εάν δεν µε ενηµερώνεις για κάτι; Αρα πρέπει να βρεις µια δουλίτσα άλλη, να σταµατήσουµε.

Αστυνοµικός: Σήµερα το έµαθα και κατευθείαν µόλις το έµαθα πήρα τον…

Ριχάρδος: Ναι, τι έµαθες; Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Αστυνοµικός: Ωραία. Αυτό που ήταν το έχω πει ήδη στον … Εγώ θέλω να βρεθούµε σήµερα το βράδυ και να τα πούµε από κοντά.

Ριχάρδος: Να βρεθούµε τι; Εγώ δηλαδή είµαι ο µ…ς και δεν µε ενηµερώνεις; Τι να σε κάνω εάν δεν µε ενηµερώνεις σε τέτοια, ρε συ;

Αστυνοµικός: Είπα στον … και πιστεύω να σου εξήγησε ο …

Ριχάρδος: Τι να µου εξήγησε; Εγώ (…) έχω µείνει δυσαρεστηµένος να ξέρεις και µάλλον διακόπτεται η συνεργασία µας.

Αστυνοµικός: Οπως θέλεις.

Ριχάρδος: ∆ηλαδή, κάτσε. Οταν δεν έρχεσαι και γράφεις στα α…ια σου ένα τέτοιο συµβάν και ούτε καν έρχεσαι να µου πεις τι έχει γίνει…

Αστυνοµικός: Εεε, γιατί το γράφω στα α…ια, έτσι πιστεύεις; Ριχάρδος: Αυτό βλέπω. Οταν δεν έρχεσαι να µε ενηµερώσεις, να µε ενηµερώσεις τι είναι αυτό που συµβαίνει. ∆εν είναι σοβαρό αυτό; Αστυνοµικός: Και σου λέω και πάλι, δεν µπορώ να σου πω κάτι από το τηλέφωνο.

Ριχάρδος: Εσύ δεν έπρεπε να έχεις έρθει να µε βρεις και να µου πεις τι συµβαίνει; Αυτό δεν είναι το σωστό; Αστυνοµικός: Ναι, αλλά σου λέω και πάλι. ∆εν µπορώ να σου πω τώρα κάτι από το τηλέφωνο. ∆εν ξέρω εάν µε καταλαβαίνεις.

Ριχάρδος: Να σου πω κάτι; Επρεπε να έχεις έρθει να µου πεις τι συµβαίνει και τι σου είπαν. ∆εν ήρθες να µου πεις τίποτα.

Αστυνοµικός: Εγώ είπα στον … και πιστεύω να σου έχει πει για σήµερα για να τα πούµε

Ελεύθεροι υπό όρους εννέα συλληφθέντες, ένας προφυλακιστέος

Σημειώενται ότι ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής εννέα άτομα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. Παράλληλα, ένα άτομο κρίθηκε προφυλακιστέο.

Ο λόγος για υπαλλήλους ενεχυροδανειστηρίων, δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων και δύο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του χρυσού και οι οποίοι φέρονταν να βρίσκονταν χαμηλά στην ιεραρχία της οργάνωσης.

Στα άτομα αυτά απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook