19-09-2019 | 12:39

Αποκαλύψεις «φωτιά» στη δίκη της «μαύρης χήρας»: Τι κατέθεσε η Αγγελική Νικολούλη για τη δολοφονία του καπετάνιου (video)

Ξεκίνησε πάλι την Τρίτη (10/09) η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Ναυπλίου για τη δολοφονία του καπετάνιου της Κοιλάδας, του 42χρονου Θανάση Λάμπρου, τον Δεκέμβριο του 2014. Στο εδώλιο η χήρα του καπετάνιου, η οποία σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια.

Σημαντική μάρτυρας στην υπόθεση αποτελεί η Αγγελική Νικολούλη που κατέθεσε στο δικαστήριο για τα στοιχεία της έρευνας της και το παρασκήνιο γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Να θυμίσουμε ότι, τον Ιούνιο του 2015, η Αγγελική Νικολούλη είχε φιλοξενήσει στο «Φως στο Τούνελ» την χήρα, η οποία έψαχνε τους δολοφόνους του άντρα της. Ένα μήνα αργότερα, τον Ιούλιο του 2015 έγινε η σύλληψή της.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «anikolouli.gr»:

Η γνωστή δημοσιογράφος ήταν η πρώτη μάρτυρας που κλήθηκε στο βήμα να εξεταστεί, στη συνεδρίαση της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Στην κατάθεση της που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρουσίασε τα σημαντικά σημεία που φώτισε η έρευνα του «Τούνελ».

Η δημοσιογράφος τόνισε πως η κατηγορούμενη είπε στην εκπομπή πως το τσαντάκι του θύματος με το κινητό του τηλέφωνο που δεν αποχωριζόταν ποτέ, το βρήκε σε εμφανές σημείο πάνω σε πολυθρόνα του σαλονιού τους, αλλά δεν τον είχε προσέξει από την αρχή γιατί το κάλυπτε κάποιο μπουφάν. Το τσαντάκι όμως είχε βρεθεί σε άλλο χώρο του σπιτιού μετά από υπόδειξη της ίδιας και της αδελφής της…

Όταν η χήρα του θύματος ρωτήθηκε από την εκπομπή αν το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του ήταν δικό τους, απάντησε πως ανήκε στον επιστήθιο φίλο του καπετάνιου στο σπίτι του οποίου βρέθηκε πυροβολημένος και πως «απ’ ότι άκουσε το χρησιμοποίησαν οι δράστες για να βγάλουν τον κάλυκα από το παλιό όπλο».

Η χήρα στο «Τούνελ»…

Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στον τόπο του συμβάντος η δημοσιογράφος τόνισε πως η χήρα του καπετάνιου που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του, εμφανίστηκε ιδιαίτερα άνετη και εξαιρετικά ακριβής όταν αναφερόταν σε ημερομηνίες, ώρες και λεπτά. Η ίδια ήταν συναισθηματικά απαθής.

Όπως και πρωτόδικα, η Αγγελική Νικολούλη περιέγραψε στο δικαστήριο τη στάση της κατηγορούμενης, όταν εκείνη εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή της. Αγωνιούσε για τον «αν τα είπε καλά» και ακούστηκε να ρωτάει τον συνοδό της: «Πώς με είδες; Τους τάπωσα τους αστυνομικούς…». Δεν παρέλειψε ακόμα να τον ρωτήσει αν …ήταν ευχαριστημένος με την απόδοση της.

Σε σχετικές ερωτήσεις της Έδρας, η ερευνήτρια απάντησε πως έχει συμβεί να φιλοξενηθούν στην εκπομπή της συγγενείς ή φίλοι θυμάτων μετά από πίεση κοντινών τους ανθρώπων, αλλά και του κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Στόχος τους ήταν να δείξουν ότι ενδιαφέρονται, ενώ στην πορεία αποδείχτηκαν οι ίδιοι δολοφόνοι των ανθρώπων για τους οποίους αναζητούσαν την αλήθεια…

Ο φίλος…

Η ερευνήτρια κατέθεσε ακόμα πως ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου στου οποίου του το σπίτι βρέθηκε πυροβολημένος, ζήτησε να την συναντήσει στο γραφείο της στην Αθήνα. Ο ίδιος επέμενε πως ο καπετάνιος αυτοκτόνησε. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί φρόντισε να πετάξει τις σφαίρες, απάντησε πως φοβήθηκε μήπως μπλέξει γιατί το όπλο ήταν δικό του και το κατείχε παράνομα. Της είπε ακόμα πως το ζευγάρι δεν είχε καλές σχέσεις , αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα γιατί η κατηγορούμενη ήταν σπάταλη και ξόδευε χρήματα αλόγιστα με αποτέλεσμα το θύμα να δανείζεται για να ανταπεξέλθει σε υποχρεώσεις. Ανέφερε ακόμα πως ο καπετάνιος πίστευε πως η γυναίκα του τον απατούσε.

Η αντίδραση της υπεράσπισης…

Τα όσα είπε στο δικαστήριο η γνωστή δημοσιογράφος προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο ένας από αυτούς αφού αναγνώρισε την εμπειρία και τις σημαντικές επιτυχίες της, τόνισε πως η κατηγορούμενη συνελήφθη μετά την εμφάνιση στην εκπομπή της.

«Η εκπομπή μου δεν είναι δικαστήριο κύριε συνήγορε. Πιθανότατα η κατηγορούμενη αναφερόμενη στην υπόθεση να έπεσε σε αντιφάσεις που αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί. Μετά από παρέμβαση της στην εκπομπή κλιμάκιο αστυνομικών από την Αθήνα συμμετείχε άλλωστε, στην έρευνα. Θεωρείτε πως όλοι αυτοί οι έμπειροι αστυνομικοί κι ένας έντιμος εισαγγελέας συνωμότησαν για να χαρακτηριστεί ως δολοφόνος η κατηγορούμενη; Πληροφορήθηκα από συναδέλφους πως όταν η ίδια ομολόγησε την δολοφονία του συζύγου της, της έγιναν γνωστά όλα τα δικαιώματα της, αλλά δέχτηκε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων όσων συνέβησαν χωρίς παρουσία δικηγόρου. Πιστεύω ότι πρόκειται για μια έξυπνη, μορφωμένη γυναίκα που δεν θα παγιδευόταν ποτέ από άλλους», τόνισε η Αγγελική Νικολούλη.

Το όπλο…

Στη συνέχεια ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης έδειξε στην δημοσιογράφο ένα ψεύτικο όπλο, το έτεινε προς το μέρος της και είπε: «Ας υποθέσουμε πως αυτό είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Παντού υπάρχουν αποτυπώματα του θύματος. Πουθενά της κατηγορουμένης. Πως το εξηγείτε αυτό;».

«Πιστεύω πως αν κάποιος φτάσει στο σημείο να θελήσει να παρουσιάσει σαν αυτοκτονία μια δολοφονία, ενδέχεται να καλύψει κάποια στοιχεία. Θα μπορούσε κάλλιστα να σκουπίσει το όπλο και να ακουμπήσει επάνω το χέρι του θύματος για να μείνουν τα αποτυπώματα του», απάντησε η δημοσιογράφος.

Ο δικηγόρος επέμεινε πως υπήρχαν κι άλλα στοιχεία πάνω στο όπλο που δεν είχαν φωτιστεί. Η Αγγελική Νικολούλη επικαλέστηκε τη γνώμη κάποιων ειδικών που ισχυρίζονται ότι σε ένα παλιό όπλο θα μπορούσαν να είχαν μείνει αποτυπώματα από τρίτους που το χρησιμοποίησαν στο παρελθόν.

Σε άλλες επίμονες ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά και της Έδρας αν πιστεύει ότι ο καπετάνιος δολοφονήθηκε από τη σύζυγο του, η ερευνήτρια απάντησε: «Σημασία δεν έχει τι πιστεύω εγώ ή ο όποιος μάρτυρας καταθέτει, αλλά τι ισχυρίστηκε η ίδια στην ομολογία που δεν υπέγραψε και τι καταδεικνύουν τα πειστήρια που εξετάζει το δικαστήριο».

Η κατηγορούμενη προς την δημοσιογράφο…

Το λόγο πήρε η κατηγορούμενη που απευθυνόμενη στην Αγγελική Νικολούλη, ρώτησε: «Είπατε ότι είμαι έξυπνη, δηλαδή υπάρχουν έξυπνοι και χαζοί δολοφόνοι;». «Αυτό θέλει ολόκληρη ανάλυση και δεν είναι της παρούσης. Πιστεύω πως αν κάποιος είναι έξυπνος, είναι χάρισμα. Επειδή ακριβώς είστε έξυπνη, δεν θα σας παγίδευε εύκολα κάποιος», απάντησε η δημοσιογράφος. Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης απευθυνόμενοι προς την κατηγορούμενη της είπαν πως δεν συμφωνούσαν με την πρόθεση της να θέσει ερωτήματα στην μάρτυρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Γιώργος Γεωργόπουλος, δήλωσε στο «Τούνελ»: «Με την ολοκλήρωση της εξέτασης της η κυρία Νικολούλη με την τεράστια εμπειρία της, μας έδωσε σαφείς πληροφορίες και ακριβή εικόνα της κατηγορούμενης μπροστά και πίσω από την κάμερα, φωτίζοντας πολλές πτυχές του χαρακτήρα της και της προσπάθειας της να συγκαλύψει το έγκλημα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Στεφανάκης, υπογράμμισε: «Μπορεί να είναι αυτοκτονία ή δολοφονία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται η κατηγορούμενη».

Συνολικά, στη δίκη που θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από είκοσι μάρτυρες. Μεταξύ άλλων εκτός από την Αγγελική Νικολούλη έχουν ήδη εξεταστεί συγγενείς του θύματος, μία φίλη του, ο αστυνομικός μπροστά στον οποίο η κατηγορούμενη ομολόγησε το έγκλημα και ο επιστήθιος φίλος του καπετάνιου.

Η πλευρά της υπεράσπισης υπέβαλε αίτημα, που αποδέχτηκε και η πολιτική αγωγή, να καταθέσουν η μητέρα, ο πατέρας, η αδελφή και ο γαμπρός της κατηγορούμενης.

Η Αγγελική Νικολούλη είχε καταθέσει και στη δίκη που είχε γίνει στην Τρίπολη σε πρώτο βαθμό. Η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Ναυπλίου θα συνεχιστεί την Πέμπτη (12/09).

(πληροφορίες από anikolouli.gr, star.gr)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτηρίων στην πλατεία Βάθη

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε για την εκκένωση κτηρίου που τελεί υπό κατάληψη στη συμβολή...

Δολοφονία αμερικανίδας βιολόγου: «Με κατέλαβαν δαιμονικές δυνάμεις», λέει ο 27χρονος

Ειδικός πραγματογνώμονας ορίστηκε, προκειμένου να εξετάσει ψυχιατρικά τον 27χρονο που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ίτον, στα Χανιά. Η οικογένειά του προσανατολίζεται ώστε...

Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και των λοιπών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Για την ενημέρωση των πολιτών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ειρήνη Καζαριάν στο θεατρικό σανίδι – Οι προκλητικές δηλώσεις και η ειρωνεία στους δημοσιογράφους (video)

Η περσινή νικήτρια του «Greece’s next top model» Ειρήνη Καζαριάν ετοιμάζεται να παίξει στην παράσταση «Κούκλες» του Ίψεν. Άφησε για λίγο τις πασαρέλες και...

Βερύκιος σε Τσιμτσιλή: Βγαίνεις και λες πράγματα και αν δεν είναι κανένας εκεί να σε μαζέψει… (video)

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» ο Δήμος Βερύκιος έκανε τις παρατηρήσεις του στη Σταματίνα Τσιμτσιλή. «Θέλεις ένα χεράκι ξύλο γιατί λες πράγματα πολλές...

Δείτε πώς αντέδρασε ο Γιάννης Μπέζος όταν έμαθε πως η Καζαριάν θα παίξει Ίψεν (video)

Η Ειρήνη Καζαριάν προκάλεσε συζητήσεις με την απόφασή της να ανέβει στο θεατρικό σανίδι. Μετά τις δηλώσεις της που δημιούργησαν συζητήσεις ο Γιάννης Μπέζος...

Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά τις δηλώσεις της Καζαριάν: Αυτή είναι η κατάντια της κοινωνίας μας (video)

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής τoυ βλέποντας της δηλώσεις της Ειρήνης Καζαριάν έγινε έξαλλος. Η νικήτρια του περσινού «Greece’s next top...

Γιώργος Νταλάρας: Το περιεχόμενο των τραγουδιών του Ρουβά ήταν κοντά σχεδόν στο τίποτα (video)

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν υπάρξει στον χώρο του τραγουδιού αλλά και στα ακούσματα των μικρών παιδιών που γι’αυτά υπεύθυνους θεωρεί...

Έβαλε «φωτιά» στην πίστα με την αποκαλυπτική της εμφάνιση

Ποια γνωστή ελληνίδα τραγουδίστρια προκάλεσε αναστάτωση στους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου που εμφανίζεται βγαίνοντας στην πίστα με ένα άκρως αποκαλυπτικό φόρεμα; Εκτός από φωνάρα είναι...

Δείτε πώς αντέδρασε ο Τσιμιτσέλης όταν η Τσιμτσιλή τον ρώτησε για τη Λασκαράκη (video)

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας. Ο ηθοποιός πήγε στην εκπομπή με αφορμή την πρεμιέρα της...

Ο Πάνος Ζάρλας είχε κάνει πρόταση γάμου στη Μιζεράκη τη μοιραία βραδιά; (video)

Η Στέλλα Μιζεράκη αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ πριν το δυστύχημα του Πάνου Ζάρλα και κλήθηκε να απαντήσει αν ισχύει πως της είχε κάνει πρόταση...

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανατροπή στην υπόθεση του καπετάνιου: Νέο σενάριο αφήνει υπόνοιες για αυτοκτονία

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα φέρνει η ιατροδικαστική έκθεση που για πρώτη φορά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας. Ο ιατροδικαστής...

Ξεκινούν την Παρασκευή οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ – Τι πρέπει...

Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή οι νέες αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ και των λοιπών προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας. Για την ενημέρωση των πολιτών...

Το «πείραγμα» της Πιπιλή σε Παπανδρέου στο δείπνο της Ντόρας – «Θα έχουμε ντράβαλα»

Οι περιγραφές της Φωτεινής Πιπιλή είναι αν μη τι άλλο απολαυστικές, κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται από τη στιχομυθία που αποκάλυψε ότι είχε με τον...

Η Νίκη η Τζαβέλα παρομοιάζει τη 16χρονη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ με τον… εξορκιστή

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο το 2011 όταν από το ευρωκοινοβούλιο έλεγε «αν είναι να καεί η Ελλάδα, να...

Νεκρή 26χρονη Ρωσίδα από ηλεκτροπληξία – Έπεσε το κινητό της στην μπανιέρα

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε μία 26χρονη στη Ρωσία, όταν έπεσε το κινητό της -το οποίο φόρτιζε- στην μπανιέρα την ώρα που έκανε μπάνιο. Την...