Αποφυλάκιση του Ριχάρδου και άλλων επτά προτείνει η εισαγγελέας
  • Το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορούμενων που ενεπλάκησαν στο κύκλωμα χρυσού πρότεινε η εισαγγελέας
  • Μεταξύ των κατηγορουμένων συμπεριλαμβάνεται ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος
  • Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης των οκτώ, η κατηγορία για λαθρεμπόριο χρυσού δε στοιχειοθετείται

«Ναι» στην αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων που ενεπλάκησαν στο κύκλωμα χρυσού, είπε η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο.

Μάλιστα, προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους. Η πρόταση αφορά τους οκτώ που προφυλακίστηκαν ως εμπλεκόμενοι στο αποκαλούμενο «κύκλωμα του χρυσού», μεταξύ αυτών και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Συγκεκριμένα, τη διακοπή της προσωρινής κράτησης και των οκτώ κατηγορουμένων στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας χρυσού εισηγείται σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας, που κλήθηκε να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει τις προσφυγές των προφυλακισθέντων.

Η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να υπέβαλε πρόταση με την οποία συμφωνεί ως προς την άρση της κράτησης των οκτώ, με την ανακρίτρια της υπόθεσης, που έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ωστόσο φαίνεται να επικαλείται τη διάσταση νομικών απόψεων ως προς το κατά πόσο υφίσταται ή όχι το αδίκημα της λαθρεμπορίας χρυσού λόγο και για τον οποίο ζητά την απόλυση των προσωρινά κρατουμένων.

Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης των οκτώ, η κατηγορία δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, κάτι που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

Η Αρχή απάντησε σε ερώτημα που της έθεσε η ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι.

Πληροφορίες μάλιστα από την Εισαγγελία αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός ζητά την αποφυλάκιση των οκτώ με όρους. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook