Από 2.500 εώς 4.000 ευρώ πλήρωσαν οι Ιρακινοί – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής έρευνες στον ποταμό Έβρο από δυνάμεις της αστυνομίας και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων οι οποίοι αγνοούνται από το μεσημέρι του Σαββάτου (02.02) μετά το σκάσιμο της βάρκας που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η νέα τραγωδία προσφύγων και μεταναστών εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επιβιβάζονταν έσκασε κοντά σε ελληνική νησίδα με αποτέλεσμα και οι 12 να πέσουν στο ποτάμι. Για περισσότερο από μία ώρα οι 12 Ιρακινοί κολυμπούσαν στο ποτάμι μέχρι να καταφέρουν να φτάσουν σε ελληνική νησίδα.

Συνοριοφύλακες από τον σταθμό Ισαακίου έσπευσαν στο σημείο διασώζοντας τους οχτώ από τους 12 μετανάστες που ανέβηκαν στην νησίδα. Εκεί τους ανέφεραν ότι αγνοείται η τύχη άλλων τεσσάρων ατόμων που βρισκόταν μαζί τους. Τα τρία μάλιστα ήταν ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών κάποιοι πλήρωσαν 2.500 ευρώ, άλλοι 3.000 ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες τους κάποιοι έδωσαν στους διακινητές 4.000 ευρώ.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook