Απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες 17 κάτοικοι της Ιερισσού για τα επεισόδια το 2013

Απαλλάχθηκαν 17 κάτοικοι της Ιερισσού που βαρύνονταν με κατηγορίες για συμμετοχή σε επεισόδια που διαδραματίστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις τον Μάρτιο του 2013 κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την εξόρυξη χρυσού.

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων στην Ιερισσό, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που προηγήθηκε -έναν μήνα νωρίτερα- στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Συγκεκριμένα, κάνοντας επίκληση στον νόμο 4411/2016, το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής έπαυσε την εις βάρος τους δίωξη, λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν.

Την ίδια ώρα, στον αντίποδα, πέντε συντοπίτες τους, που περιλαμβάνονται στο ίδιο κατηγορητήριο, η δικαστική περιπέτεια συνεχίζεται. Θα δικαστούν στις 30 Ιανουαρίου 2018 για τις υπόλοιπες κατηγορίες (κατά περίπτωση αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης), καθώς το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας δυο μαρτύρων κατηγορίας.

Φωτογραφία: Halkdikinow.gr