Αντίστροφη μέτρηση για τους αγώνες ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος στις όχθες του Καλαμά (video)
Η αντίστροφη μέτρηση για τους φετινούς αγώνες ορεινής ποδηλασίας και τρεξίματος στις όχθες του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου, του Καλαμά, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς όπως ανακοινώθηκε, οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι η 12η Μαΐου (για τους αγώνες ΜΤΒ μήκους περίπου 30 χλμ) και η 23η Ιουνίου (για το ορεινό τρέξιμο).

Ο λόγος για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία τρία χρόνια, τόσο για την ανάδειξη των φυσικών τοπίων μιας περιοχής που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την κρίση, όσο και για την προσέλκυση ανθρώπων όλων των ηλικιών στην επαφή με τη φύση.

Η δράση πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια σε μια περιοχή παρθένου φυσικού χώρου, πλάι στον ποταμό Καλαμά του Δήμου Ζίτσας (20 χλμ. από τα Γιάννενα) και περιλαμβάνει αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς και Μοuntain Bike.

Οι αγώνες διεξάγονται σε μια περιοχή, κατά κοινή ομολογία, πανέμορφου φυσικού τοπίου, τρέχοντας δίπλα από τον ποταμό Καλαμά, σε μονοπάτια δάσους και ορεινού όγκου μοναδικής φύσης.

Στόχοι της προσπάθειας είναι:

1) η ανάδειξη των φυσικών τοπίων μιας περιοχής που χτυπήθηκε ιδιαίτερα από την κρίση των τελευταίων χρόνων, και από την απομόνωση λόγω της Εγνατίας οδού,

2) η προσέλκυση ανθρώπων όλων των ηλικιών στην επαφή με τη φύση και με ένα ποτάμι που δυστυχώς η πόλη μας «φροντίζει» διαρκώς να υποβαθμίζει αντί να αναβαθμίζει.

Εδώ θα δείτε τη σελίδα των αγώνων στο Facebook.

Το σχετικό βίντεο:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook