Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

  • Η ομάδα “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” ανέλαβε την ευθύνη

Με προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λεωφόρο Μεσογείων. 

Η αναρχική ομάδα αναφέρει χαρακτηριστικά:«Το πρωί της Παρασκευής 31 Μάρτη σύντροφοι και συντρόφισσες επιτεθήκαμε στα ανοιχτά γραφεία της «Κεντρικής Διοικήσεως» του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Στο πολυόροφο κτίριο που βρίσκεται στη Λ. Μεσογείων στεγάζεται η Τ.Ο. Αμπελοκήπων, υποδομές που αφορούν την εφημερίδα της οργάνωσης, τα στούντιο του ιντερνετικού τους καναλιού, το γραφείο του «Φύρερ» και των πρωτοπαλίκαρών του».

«Η κίνησή μας αυτή ενάντια στις ομάδες κρούσης του κεφαλαίου ήρθε για να προστεθεί στους πολύμορφους αγώνες του ταξικού κινήματος ενάντια στο φασισμό.

Το τελευταίο διάστημα τα παραδείγματα είναι πολλά: η αποβολή του χρυσαυγίτικου «Κλαδικού Σωματείου Υπαλλήλων Ασφαλείας» από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ο αποκλεισμός της “συνδικαλιστικής” παράταξης «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη» από τις εκλογές του Συλλόγου των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι δυναμικές συγκεντρώσεις-πορείες ενάντια στα εγκαίνια γραφείων τους (όπως έγινε στην Ξάνθη, στη Βέροια, στα Χανιά, στο Παγκράτι), το μπλοκάρισμα εκδηλώσεων-ομιλιών τους (όπως στο Αγρίνιο, στο Βόλο και αλλού), οι αντιφασιστικές περιπολίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, η σύγκρουση με πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές τους (όπως στο Περιστέρι), η δυναμική παρουσία σε δίκες φασιστών και αντιφασιστών, οι επιθέσεις σε στελέχη, βουλευτές και γραφεία ναζί δικηγόρων-υποστηρικτών τους, οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης σε προσφυγόπουλα έξω από σχολεία (όπως στο Πέραμα και στο Ωραιόκαστρο), οι επιθετικές κινήσεις σε γραφεία από όλη τη γκάμα της ακροδεξιάς (όπως ΛΕΠΕΝ, Propatria, Ελλήνων Έλευσις) και πολλά άλλα ακόμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.