Αγωγή Σαμαρά εναντίον της ΟΙΕΛΕ για την υπόθεση της Φώφης Μπουλούτα – «Προσπαθεί να μας φιμώσει»

Ο Αντώνης Σαμαράς οδηγεί στα δικαστήρια σύσσωμη την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για την υπόθεση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, η οποία είχε απολυθεί από το Κολέγιο Αθηνών το 2015 καθώς είχε μονογράψει το γραπτό του γιου του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κουρούτος στην τηλεόραση της ΕΡΤ, στις 14 Σεπτεμβρίου η ΟΙΕΛΕ είχε ασκήσει δίωξη κατά του Αντώνη Σαμαρά για συκοφαντική δυσφήμηση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, είδηση που τότε η Ομοσπονδία δεν θέλησε να γνωστοποιήσει στα ΜΜΕ.

Δύο μήνες αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς προσέφυγε κατά σύσσωμης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, αλλά και κατά του προέδρου της. Η προσφυγή μάλιστα αναμένεται να δικαστεί την Πέμπτη.

Ο κ. Κουρούτος αφήνοντας αιχμές για τη διαδικασία διερωτήθηκε πώς γίνεται σε «ενάμιση μήνα να διοριστεί δικάσιμος στο Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ η δική μας αγωγή δεν έχει προχωρήσει ακόμη».

«Ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να φιμώσει τα στόματα ανθρώπων που αμφισβήτησαν τους ισχυρούς», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ακόμη, υπενθυμίζεται ότι παράνομη κρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία είχε γίνει αποδεκτή η απόλυση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κολέγιο Αθηνών το 2015, με την υπόθεση με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει στην ανάκληση της απόλυσης της εν λόγω καθηγήτριας (πέθανε τον Νοέμβριο του 2017), η οποία φέρεται να είχε μηδενίσει την κόλλα του γιου του πρώην πρωθυπουργού για αντιγραφή.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook