Αυτός είναι ο 23χρονος που σκότωσε ο θείος του στα Ανώγεια (εικόνες)

Διαφορετική είναι η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα στα Ανώγεια της Κρήτης, μετά το αιματηρό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα ο Μανόλης Στρατάκης, να χάσει τη ζωή του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του, το χωριό του που γίνεται μάρτυρας τραγικών γεγονότων με μήλον της έριδος τα βοσκοτόπια.

Ο νεαρός άνδρας έφυγε, αφήνοντας πίσω του δύο γονείς και τρία αδέρφια.

«Το κλίμα στο χωριό είναι πολύ βαρύ, υπάρχει βουβαμάρα», αναφέρει κάτοικος στο neakriti.gr προσθέτοντας ότι «είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Ανησυχία επικρατεί και μεταξύ των τοπικών παραγόντων και για το λόγο αυτό άλλωστε υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη στην περιοχή ενώ σήμερα θα γίνει και αυτοψία στο χώρο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει τοπικός παράγοντας στο neakriti.gr : «Και πριν από δύο χρόνια είχε υπάρξει συμπλοκή και όλοι φοβόμασταν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί…»

Το χρονικό της τραγωδίας

Τραγική κατάληξη είχαν η λογομαχία και ο τσακωμός που είχαν μεταξύ τους το απόγευμα της Κυριακής, στις 4 το απόγευμα, πάνω στον Ψηλορείτη, κοντά στα Ανώγεια, δύο κτηνοτρόφοι, καθώς “μίλησε” το όπλο και ο ένας από τους δύο, ηλικίας μόλις 2ε χρόνων, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή, καθώς μεταφερόταν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Μεσοτοιχία τα σπίτια του θύματος και της οικογένειας του δράστη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , οι δύο άνδρες μάλωσαν για τα βοσκοτόπια και, μάλιστα, επρόκειτο για στενούς συγγενείς (τα σπίτια τους βρίσκονται… μεσοτοιχία), ενώ η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το επεισόδιο, που έχει αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου.

Οι δύο κτηνοτρόφοι, που οι συγγενικές τους σχέσεις ήταν πολύ στενές αλλά η “Νέα Κρήτη” για να μη δημιουργήσει προβλήματα στις αστυνομικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη αποφεύγει να αποκαλύψει περισσότερα γι’ αυτές, φαίνεται να μάλωσαν κάποια στιγμή στο βουνό.

Πηγή: neakriti.gr