Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί που επιχείρησαν να αποδράσουν στην Τροχαία Αττικής (εικόνες)

  • Συναγερμός το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μεταξουργείο με δύο γεωργιανούς κρατούμενους
  • Προσπάθησε να αποδράσει βγαίνοντας από το παράθυρο του αυτοκινήτου της Ασφάλειας
  • Αστυνομικός τον καταδίωξε, πυροβόλησε στον αέρα και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη

Στιγμές αναστάτωσης επικράτησαν το μεσημέρι της Παρασκευής κοντά στο κτίριο της Τροχαίας Αττικής, στο Μεταξουργείο καθώς σημειώθηκε απόπειρα απόδρασης από εν κινήσει περιπολικό.

Δείτε επίσης: Πυροβολισμοί πίσω από την Τροχαία Αθηνών στο Μεταξουργείο (εικόνες – video)

Το ρολόι δείχνει 3 το μεσημέρι και ένα όχημα της Ασφάλειας κινείται επί της οδού Δηληγιάννη μεταφέροντας δύο γεωργιανούς κρατούμενους τις φυλακές. Ωστόσο, στο φανάρι, ακριβώς έξω από την Τροχαία Αττικής, ο ένας κρατούμενος (που φορά κουκούλα στις φωτογραφίες), κατάφερε να βγάλει τις χειροπέδες, να βγει από το παράθυρο και να τραπεί σε φυγή.


Αυτόματα ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που επέβαιναν στο συμβατικό όχημα, τον καταδίωξε και πυροβόλησε στον αέρα για δύο λόγους. Πρώτον, για εκφοβισμό του Γεωργιανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος και δεύτερον, για να ειδοποιήσει τους συνάδερφούς του της Τροχαίας ώστε να κινητοποιηθούν.

Η καταδίωξη του παραλίγο δραπέτη, είχε αίσια κατάληξη στην οδό Ψαρών. Εκεί αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και του φόρεσαν χειροπέδες. Ευτυχώς, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα όπως να παρενοχλήσει κάποιον διερχόμενο πολίτη ή να κρατήσει κάποιον όμηρο.

Την ώρα της καταδίωξης, ο άλλος κρατούμενος βρισκόταν στο όχημα φρουρούμενος από τον δεύτερο αστυνομικό που επέβαινε στο συμβατικό αυτοκίνητο. Οι δύο Γεωργιανοί κρατήθηκαν προσωρινά στο κτίριο της Τροχαίας ενώ λίγο αργότερα ένα άλλο αστυνομικό όχημα τους παρέλαβε.

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi