22-04-2021

Η ομολογία Παππά-Πατέλη για την “απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία”

Ήταν λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2013 όταν ο Χρήστος Παππάς επισκέφτηκε τον Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, δεν παρέλειψε να εκθειάσει το τοπικό τάγμα εφόδου. Αυτό που έπειτα από 8 μήνες θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

«Να πω ότι η Τοπική η δική σας στέκεται στην πρωτοπορία του αγώνα. Η Νίκαια, και δεν το λέω για κολακεία, όλοι οι συναγωνιστές το ίδιο είμαστε, όλοι αγωνιζόμαστε, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται. Η Νίκαια, λοιπόν, οι λαϊκοί μαχητές της Χρυσής Αυγής, τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες “Χρυσή Αυγή”, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν μάχιμο “παρών”, είτε στις εκλογές, είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο ήταν οι πρώτοι στη μάχη. Γι’ αυτό σας αξίζουν τα εύσημα. Έτσι να συνεχίσετε και το 2013. Γιατί αυτό σημαίνει χρυσαυγίτης», είπε ο Παππάς και στη συνέχεια δέχτηκε μια ερώτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πιστεύουμε αρκετοί ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει την Ελλάδα και παριστάνει το πολιτικό κόμμα για να περάσει νόμιμα κάποιες αλλαγές», ανέφερε παριστάμενος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η απάντηση, αφού ο Παππάς επιβεβαιώνει πλήρως τον συνομιλητή του:

«Έχω ένα προνόμιο, θείο δώρο θα το έλεγα. Θέλεις η θεία πρόνοια; Θέλεις η τύχη; Θέλεις οι συγκυρίες; Να είμαι χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια μου. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή πραγματικά δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα. Είναι λαϊκό κίνημα! Λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Ο όρος αυτός δεν είναι καινούργιος. Υπάρχει και αν έχεις παρακολουθήσει την εφημερίδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 υπάρχει από τότε και πριν ακόμα βγει η εφημερίδα. Αυτό ήταν το όραμά μας. Να γίνει ένα λαϊκό εθνικιστικό κίνημα όπως ήδη έχει συμβεί».

Ναι, ο όρος «λαϊκός εθνικισμός» δεν είναι καινούργιος. Δεν είναι παρά μια παράφραση της λέξης «εθνικοσοσιαλισμός» και χρησιμοποιείται από τη Χρυσή Αυγή για να αποδώσει με πιο καλυμμένο τρόπο την ίδια ιδεολογία, αυτή του ναζισμού.

Και βέβαια η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», αλλά μια στρατιωτικά δομημένη ναζιστική οργάνωση πάνω στο πρότυπο των χιτλερικών Ταγμάτων Εφόδου, των SA, και συγκροτείται με βάση την ιεραρχία και την πειθαρχία.

Ο Παππάς είναι ξεκάθαρος ότι «στη Χρυσή Αυγή υπάρχει ιεραρχία και αυτή η ιεραρχία είναι που ακολουθούμε και όχι η κοινοβουλευτική ιεραρχία και τα αξιώματα του Κοινοβουλίου». Και συνεχίζει: «Πειθαρχία λοιπόν και ισχύει για όλους. Από τα ανώτερα στελέχη έως και τον τελευταίο και τον πιο πρόσφατο φίλο μας».

Άλλωστε είναι ο ίδιος που τρεις μήνες μετά (23.4.2013) θα εκδώσει με εντολή του Μιχαλολιάκου και σχετική εγκύκλιο, την οποία έχει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 δημοσιεύσει στο βιβλίο με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη» ο Δημήτρης Ψαρράς.

Λέει λοιπόν η εγκύκλιος ότι «η περαιτέρω επιτυχής πορεία του κινήματος θα εξαρτηθεί από την συμπαγή, αρραγή και καλά δομημένη οργανωτική του μορφή. Συνεπώς, από τούδε και στο εξής, όλες οι διαδικασίες θα προωθούνται μέσα από τα διοικητικά όργανα, χωρίς καμία παρέκκλιση. Θα θεωρείται επομένως παράπτωμα και θα επισείει τις ανάλογες κυρώσεις η νοοτροπία καθώς και οι ενέργειες ελαχίστων οι οποίοι κινούνται εξωθεσμικά και χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού ή ισχυρίζονται ότι ήλθαν σε απ’ ευθείας συνεννόηση με τον Αρχηγό. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία».

Την ιεραρχική αυτή δομή της ναζιστικής οργάνωσης ομολογεί με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο ο ίδιος ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης σε ομιλία του στα γραφεία του Πυρήνα Σαλαμίνας στις 21 Ιανουαρίου 2013.

Στο βίντεο από την ομιλία αυτή που φέρνει στο φως σήμερα η «Εφ.Συν.», ο Πατέλης εξηγεί ότι «η ιεραρχία στον εθνικισμό είναι το άλφα και το ωμέγα. Ετσι ώστε να μην επικρατεί αναρχία. Διαφέρουμε από όλους τους άλλους και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Ένας υποστηρικτής, δόκιμο μέλος, ή ακόμα και μέλος πρέπει να σέβεται την ιεραρχία και να αναφέρεται στους πιο πάνω από αυτόν. Παραδείγματος χάριν στην τοπική σας ο αμέσως από πάνω σας είναι κάθε υπεύθυνος τομέα και αμέσως μετά βέβαια ο πυρηνάρχης σας. Εκεί πρέπει να αναφέρεστε σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί κι έπειτα ο πυρηνάρχης στον εκάστοτε περιφερειάρχη, όπως εν συνεχεία ο περιφερειάρχης στον αρχηγό μας. Συνήθως οι ανώτεροι στις θέσεις κορυφής αποκαλούνται “προϊστάμενοι” κι έχουν περισσότερη δύναμη από τους υφιστάμενους στη βάση της δομής τους. Η ιεραρχία επιβάλλει σεβασμό και υπακοή στον ανώτερο και κανονίζει τις μεταξύ τους υπηρεσιακές σχέσεις. Όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της λέξεως δυστυχώς δεν κάνει για τη Χρυσή Αυγή».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ