17-04-2021

Σε τελικό στάδιο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινωνική διαβούλευση για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού.

Μετά από τον πρώτο κύκλο των σχεδίων αναδιάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν νέες παρουσιάσεις κατά το χρονικό διάστημα από 25 Νοεμβρίου 2015 μέχρι και 8 Δεκεμβρίου 2015, σε Τρίπολη, Πάτρα, Μυτιλήνη, Ρόδο, Ηράκλειο και Αττική, με την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στις παρουσιάσεις αυτές παραβρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, παρέστησαν ο προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, οι γενικοί επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγοι Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και Δημήτριος Σοφιός, καθώς επίσης ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι γενικοί περιφερειακοί αστυνομικοί διευθυντές, καθλώς και οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας των νομών, κατά περίπτωση.

Η κοινωνική διαβούλευση, όπως σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κρίθηκε ιδιαίτερα εποικοδομητική και συνέβαλε σημαντικά στην όλη διαδικασία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εκφράσουν απόψεις, να καταθέσουν προτάσεις και να εισάγουν χρήσιμες παρατηρήσεις και επισημάνσεις, σε σχέση με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Έτσι, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, που αξιοποιούνται στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι συναντήσεις του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με τους θεσμικούς συνδικαλιστικούς φορείς της Ελληνικής Αστυνομίας (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, Σωματείο και Ενώσεις Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας). Στις συναντήσεις αυτές αναλύθηκαν τα ειδικότερα ζητήματα της αναδιάρθρωσης, σε σχέση με το αστυνομικό προσωπικό, τους διαθέσιμους πόρους και γενικότερα το εργασιακό περιβάλλον.

Οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο του προγραμματισμού. Οι αρμόδιες επιτελικές υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας επεξεργάζονται ήδη τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις, προκειμένου να βελτιωθούν ή και να τροποποιηθούν επιμέρους παράμετροι, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη κατάρτιση του τελικού σχεδίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ