21-04-2021

Μία ακόμη αυτοκτονία απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δελτίο τύπου εξέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο οποίο αναφέρεται πως το εν λόγω τμήμα της αστυνομίας κατάφερε μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», να αποτρέψει μία ακόμη περίπτωση όπου άτομο είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του στο διαδίκτυο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Στο δελτίο τύπου της Διεύθυνσης, αναφέρεται επίσης:

«Σε συνεργασία με τo τοπικό Aστυνομικό Τμήμα, το άτομο που εκδήλωσε την πρόσθεσή του να αυτοκτονήσει εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες, για ανάλογα περιστατικά, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 111 88, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και μέσω της εφαρμογής – application (ios – android) CYBERKID

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε ουσιωδώς στην αποτροπή μιας ακόμα περίπτωσης εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας και συγκεκριμένα μιας 22χρονης αλλοδαπής, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου. Σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, η 22χρονη, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προχθές (17-12-2015) το απόγευμα, ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εξεδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει, σε προσωπικό μήνυμα που απέστειλε μέσω εφαρμογής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε έτερο χρήστη της ιστοσελίδας.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και αλληλογραφία με τη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής της.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και μετά από επιστάμενες έρευνες, εντοπίστηκε το άτομο και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 22χρονη αλλοδαπή, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο κατά τόπο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

· Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
· Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: CYBER KID
· Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ