16-04-2021

Στο σταθμό Αγ. Δημητρίου η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη του μετρό

Από χέρι σε χέρι και από βαγόνι σε βαγόνι θα ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους από σήμερα βιβλία διαφόρων θεματικών, με έδρα τους την πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη που παραδίδεται στους επιβάτες στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου. Το κοινό, με την πρωτοβουλία της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε και σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα μοιράζεται τα παλιά του βιβλία και θα ανακαλύπτει νέα.

Η ανταλλαγή θα γίνεται με τον εξής απλό τρόπο: Ο επιβάτης θα παραχωρεί ένα βιβλίο και θα παίρνει ένα άλλο δωρεάν. Σπουδαστές του Δ. ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου σχεδίασαν μια πρωτότυπη κατασκευή, η οποία περιέχει βιβλία από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και είναι τοποθετημένη στο σημείο επικύρωσης εισιτηρίων στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ».

Η συλλογή των βιβλίων, με την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, θα έχει καθημερινή ανανέωση, ενώ το απόθεμά της θα βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Επίσης, η πρόσβαση στην βιβλιοθήκη θα είναι ελεύθερη για το κοινό καθημερινά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σταθμού.

Στόχος είναι η εξέλιξη της αλληλεπίδρασης που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων. Χρησιμοποιώντας την, οι επιβάτες την κάνουν ουσιαστικά δική τους και τα βιβλία της ταξιδεύουν στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και όχι μόνο. Το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή: αφήνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ