23-04-2021

Καλαμάτα: Έκλεβε σχάρες από… φρεάτια!

Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ένας Ρομά, ο οποίος όταν κατασκευαζόταν ο νέος αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Καλαμάτας, έκλεβε τις σχάρες από τα φρεάτια.

Ωστόσο, ο Βούλγαρος συγκατηγορούμενός του, που συνελήφθη μαζί του μία ημέρα μετά την κλοπή, κρίθηκε αθώος.

Σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού, το Μάιο του 2011, ένας φύλακας του οδικού έργου ειδοποίησε πως είδε αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες να έχουν αποσπάσει δύο σχάρες, οι οποίες ήταν αρχικά τοποθετημένες στον αυτοκινητόδρομο στο ύψος της Σκάλας.

Την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε και το οδηγούσε ο Ρομά, ενώ συνοδηγός του ήταν ο Βούλγαρος. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 2 καπάκια από τα φρεάτια, τα οποία επεστράφησαν στους υπευθύνους του έργου, καθώς κι ένα πιάτο στο οποίο ενοπίστηκαν υπολείμματα ηρωίνης.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο Ρομά κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ εκείνο ήταν υπό την επήρεια ηρωίνης και πως δεν θυμάται τίποτα. Ο συγκατηγορούμενός του, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σχέση με τον κλοπή, αλλά επισκέφτηκε τον καταυλισμό την επόμενη ημέρα, προκειμένου να προμηθευτεί ναρκωτικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ