21-04-2021

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Κωφών, συναντήθηκαν οι βουλευτές της ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας και Παναγιώτα Δριτσέλη, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που απασχολούν την αθλητική κοινότητα των κωφών ολυμπιονικών.

Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία του συλλόγου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χαράλαμπο Γιαννόπουλο, τον γενικό γραμματέα Σταύρο Ρανιέρη και το μέλος Ιωσήφ Σταυρακάκη, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η ετήσια επιχορήγηση της Πολιτείας δεν επαρκεί για την προετοιμασία των αθλητών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών στην Τουρκία το 2017.

Παράλληλα, επανέφεραν το πάγιο αίτημα του Συλλόγου σε σχέση με το μισθολογικό κλιμάκιο των Ολυμπιονικών Κωφών, που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και επισήμαναν ότι, ενώ για τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες ο νομοθέτης έχει προβλέψει την κατάταξή τους στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους με τριακοπενταετή υπηρεσία, οι ίδιοι αποκλείονται από την διάταξη αυτή.

Δίκαια χαρακτήρισαν τα αιτήματα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας όμως ότι αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας, καθώς δημιουργούν οικονομικό αποτέλεσμα στον κρατικό προϋπολογισμό. Οι βουλευτές διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου ότι θα τα εισηγηθούν στην ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού, κάνοντας παράλληλα τις απαραίτητες ενέργειες προς τα υπουργεία Πολιτισμού & Αθλητισμού, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και Οικονομικών, έτσι ώστε να νομοθετηθεί η βελτίωση αυτή και να ενσωματωθεί στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα ευεργετήματα για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες Κωφούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ