21-04-2021

Για την προσφορά του στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων βραβεύθηκε το Λιμενικό Σώμα

Για την τεράστια προσφορά του στην έρευνα και διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα, βραβεύθηκε το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Η βράβευση έγινε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ), ενώ το βραβείο εκ μέρους του Λιμενικού παρέλαβε ο Β΄ υπαρχηγός του σώματος, αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προβλήθηκε ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό με σκηνές από επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το έργο και την προσφορά των στελεχών του Σώματος, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατρινός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, είπε ότι «το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίνεται καθημερινώς σε καθήκοντα διάσωσης κινδυνευόντων προσώπων στη θάλασσα» και πρόσθεσε ότι από την αρχή του 2015 μέχρι και σήμερα «έχει διαχειριστεί την είσοδο στη χώρα σε περισσότερους από 790.000 πρόσφυγες-μετανάστες, σε πάνω από 5.000 περιστατικά τόσο στη θάλασσα όσο και σε απόκρημνες ελληνικές βραχονησίδες στο ανατολικό Αιγαίο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ