12-05-2021

«Μαλλιά κουβάρια» στο Facebook Δερμιτζάκης και Παυλάκης για τις μεταλλάξεις: «Το καψες» – «Εσείς το καίτε»

Συμβαίνουν και στους καλύτερους επιστήμονες...

Είναι δεδομένο ότι όταν μιλάμε για αχαρτογράφητα νερά, καθώς ο κορονοϊός είναι κάτι τελείως καινούριο που έπιασε απροετοίμαστους όλους τους επιστήμονες, θα υπάρχουν διαφωνίες. Και πώς θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά από τη στιγμή που ακόμα αναζητάται παγκοσμίως ο τρόπος με τον οποίο θα ανακοπεί έχοντας ήδη «σκοτώσει» σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους.

Από το να υπάρχουν εποικοδομητικές διαφωνίες μέχρι να φτάνουμε σε διαδικτυακές προσβολές ανάμεσα σε καθηγητές Πανεπιστημίων, βέβαια, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Μια τέτοια έντονη διαφωνία είχαν οι Γιώργος Παυλάκης και Μανώλης Δερμιτζάκης.

Συγκεκριμένα, αφορούσε στις μεταλλάξεις με τον πρώτο, καθηγητή στις ΗΠΑ να ανεβάζει ένα ποστ στο Facebook όπου έγραφε μεταξύ άλλων ότι «οι μεταδόσεις γίνονται κυρίως μέσα στην οικογένεια».

Ο κ. Δερμιτζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης απάντησε γράφοντας ότι το ποστ είναι «τουλάχιστον αφελές» κι αυτός ο χαρακτηρισμός προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παυλάκη.

«Το καψες», ήταν η αιχμηρή τοποθέτηση για να έρθει η απάντηση του κ. Δερμιτζάκη «δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ