19-04-2021

Νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Κουφοντίνα στον κέντρο της Αθήνας

Με ισχυρή αστυνομική παρουσία

Νέα πορεία για τον απεργό πείνας (τις τελευταίες ημέρες είχε δεχτεί ορό ενυδάτωσης) Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποιήθηκε και τη Δευτέρα (08/03) στο κέντρο της Αθήνας. Εκατοντάδες διαδηλωτές, αλληλέγγυοι στον καταδικασθέντα μέλος της «17Ν», αφού πρώτα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κατευθύνθηκαν μέσω της Πανεπιστημίου στην Πλατεία Ομονοίας.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική παρουσία ήταν ισχυρή. Παράλληλα, η Λεωφόρος Αμαλίας – μπροστά από τον Άγνωστό Στρατιώτη -, η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ακαδημίας μέχρι την αρχή της Πανεπιστημίου και ο οδός Πανεπιστημίου είναι κλειστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του, Δημήτρη Σαραφιανού, προσέφυγε τη Δευτέρα (08/03) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Νωρίτερα, απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στον Δομοκό από το Δικαστικό Συμβούλιο

Υπενθυμίζεται, πως ομόφωνα απορρίφθηκε από το δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας) το αίτημα του Κουφοντίνα για διακοπή της ποινής του (λόγω της κατάστασής της υγείας του), μετά την εξέτασή του την Πέμπτη (04/03).

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ