19-04-2021

«Κορονοπάρτι» αναστατώνει την Πάτρα – Γιατί η ΕΛΑΣ το… παραδέχτηκε με καθυστέρηση

Πρώτα επικράτησε σάλος στα social media και στα ΜΜΕ της περιοχής, με την αστυνομία να επεμβαίνει, ενώ αρχικά είχε διαψεύσει το γεγονός

Ένα… πάρτι εν μέσω κορονοϊού και έκτακτων μέτρων αναστάτωσε την Πάτρα, με την ΕΛΑΣ να το… επαναβεβαιώνει με καθυστέρηση τριών και πλέον ωρών, αφού αρχικά το είχε διαψεύσει. Φαίνεται πως όλα… συνέβησαν στην οδό Γεωργίου Γεννηματά στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Η παραδοχή από την αστυνομία ήρθε αφού τα βίντεο με το ξέφρενο πάρτι είχαν κατακλύσει τα social media και απασχολούσαν τα ΜΜΕ της περιοχής.

Σύμφωνα με το «thebest.gr», η ΕΛΑΣ δηλώνει τώρα όχι μόνο ότι ειδοποιήθηκαν για το πάρτι αλλά και ότι πήγαν στο σημείο χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν τους νεαρούς, τους οποίους είδαν, ωστόσο, να φεύγουν…

Στην αρχή από την ΕΛΑΣ αναφερόταν, όπως τόνιζε το «thebest.gr», ότι «η τοπική αστυνομία δεν έλαβε καμία καταγγελία για κορονοπάρτι ούτε καταγράφηκε να διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια νυχτερινών περιπολίων και ελέγχων, από αστυνομικούς, να γίνεται κάποιο πάρτι», και στη συνέχεια ότι «υπήρξε σήμα για συγκεντρωμένα άτομα στην οδό Δημοκρατίας (βρίσκεται πολύ κοντά και διασταυρώνεται με την οδό Γεννηματά), αλλά οι αστυνομικοί πήγαν και δεν εντόπισαν εκεί τίποτα. Είδαν όμως να απομακρύνονται νεαροί από την οδό Γεννηματά».

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λεζάντες των σχετικών αναρτήσεων οι συμμετέχοντες τρολάρουν την αστυνομία, γράφοντας: «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι» με ένα emoji που δείχνει έναν αστυνομικό, ενώ σε μία φωτογραφία που ανέβασε κάποιος από τους συμμετέχοντες, φαίνονται περιπολικά της αστυνομίας ενώ υπάρχει και σχόλιο που τη συνοδεύει… «Ας τους πει κάποιος να φύγουν».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (05/03) φέρεται να έγινε «κορονοπάρτι» σε πλατεία στη Δάφνη με 150 άτομα, ακούγοντας ραπ μουσική, ενώ κάποιοι άναψαν και καπνογόνα. Κάποιοι έχουν βρει, πλέον, έναν διαφορετικό τρόπο για να διασκεδάζουν εν μέσω lockdown.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ