18-04-2021

Κορονοϊός: «Καμπανάκι» από τη Γκάγκα – Έχουμε διασωληνωμένο 20χρονο χωρίς άλλα νοσήματα (video)

Ρωτήθηκε για τα αυξημένα κρούσματα αλλά και το κατά πόσον οι μεταλλάξεις που δείχνουν να «γιγαντώνονται» στην Ελλάδα επηρεάζουν την εικόνα

«Καμπανάκι» για τις νοσηλείες νέων ατόμων με κορoνοϊό σήμανε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα.

Όπως εξήγησε, «αυτό που έχουμε δει είναι ότι όσοι έχουν ήδη νοσήσει ή έχουν εμβολιαστεί και κάνουν νέα λοίμωξη με μεταλλάξεις και πάλι νοσούν λιγότερο, πηγαίνουν σε ΜΕΘ σε πολύ μικρότερο ποσοστό και νομίζω ότι είναι αυτό που μας ενδιαφέρει».

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι πολίτες άνω των 80 ετών που μπήκαν στα  νοσοκομεία την τελευταία περίοδο, με εξαίρεση μία γυναίκα, δεν είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι που δείχνει ότι ο εμβολιασμός δρα προστατευτικά.

Η κυρία Γκάγκα υπογράμμισε ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής 20 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ενώ υπάρχουν και άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς κάτω των 38 ετών. «Κανείς δεν είναι απρόσβλητος» ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ωστόσο -αυτό που είναι ήδη γνωστό- ότι οι πιο νεαροί ασθενείς είναι λίγοι.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να χρειαστούν κλίνες ΜΕΘ 200 ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται με κορωνοϊό, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτά τα κρεβάτια και αν χρειαστεί θα γίνουν διασωληνώσεις και στις κλινικές. Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για το αν θα χρειαστεί βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, υπογράμμισε πως «οποιοδήποτε νοσοκομείο χρειαστεί θα μπει στον αγώνα».

Δείτε τις δηλώσεις της κυρίας Γκάγκα στον ΣΚΑΪ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ