14-04-2021

Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τις αναφορές περί τραυματισμού αστυνομικού μετά από «καταδίωξη αναρχικών»

«Πρόκειται για τροχαίο ατύχημα, δεν σχετίζεται με ενέργεια σε βάρος του», ανέφερε η Ελληνική Αστυνομία

Σε κατηγορηματική διάψευση προχώρησε η ΕΛΑΣ, των όσων αναφέρθηκαν σε αναρτήσεις ιστοσελίδων την Παρασκευή (5/3), σύμφωνα με τις οποίες τραυματίστηκε αστυνομικός στην προσπάθειά του να ξεφύγει από αναρχικούς που τον καταδίωκαν.

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων «περί τραυματισμού αστυνομικού, που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα στην περιοχή του Ζωγράφου, στην προσπάθειά του να αποφύγει κουκουλοφόρους που τον καταδίωκαν», τόνισε η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της σχετικά με τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Πρόκειται περί περιστατικού εμπλοκής αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, σε τροχαίο ατύχημα με την ιδιωτική του μοτοσυκλέτα, που σημειώθηκε προχθές (3 Μαρτίου 2021) το απόγευμα στην περιοχή του Ζωγράφου και δεν σχετίζεται με ενέργεια σε βάρος του».

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα την Παρασκευή, έγινε η εξής ανάρτηση στην ιστοσελίδα defencereview.gr:

«Αστυνομικός της Ομάδας «ΔΙΑΣ» εκτός υπηρεσίας έγινε αντιληπτός από άτομα του αναρχικού χώρου στη περιοχή του Ζωγράφου και ακολούθως προσπάθησε να διαφύγει από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τον καταδίωξαν. Συνέπεια της καταδίωξης ήταν να λάβει χώρα τροχαίο ατύχημα και ως εκ τούτου να τραυματιστεί ο αστυνομικός. Σημειώνεται τις προηγούμενες ημέρες, ότι άτομα του αναρχικού χώρου προχωρούν σε ελέγχους πολιτών προσπαθώντας να εντοπίσουν αστυνομικούς».

Φωτογραφία αρχείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ