20-04-2021

Επεισόδια στην πορεία για Κουφοντίνα στο Σύνταγμα – Συμπλοκές με τα ΜΑΤ και προσαγωγές (video)

Σημειώθηκαν δέκα προσαγωγές - Με οξεία νεφρική ανεπάρκεια διαγνώστηκε ο πολυισοβίτης

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής (5/3), ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και περίπου 300 άτομα που βρέθηκαν και πάλι στο Σύνταγμα για τη νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους αφού αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο με τη χρήση αύρας του ειδικού οχήματος «Αίαντας». Η ένταση μεταφέρθηκε με ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Όπως έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προσαγωγές δέκα ατόμων.

Σημειώνεται ότι ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου της Λαμίας, διανύοντας την 57 ημέρα απεργίας πείνας, παρουσίασε οξεία νεφρική ανεπάρκεια.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Σημειώνεται πως σήμερα οι συνήγοροί (Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός) του απεργού πείνας θα περιμένουν την απόφαση του Πλημμελειοδικείου για το αίτημα μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ