14-04-2021

Σεισμός στην Ελασσόνα: Χωρίς ρεύμα χωριά της περιοχής λόγων βλαβών από τις νέες δονήσεις

Το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας...

Ως απόρροια των νέων σεισμικών δονήσεων των των 5,9 Ρίχτερ και 5,1 Ρίχτερ, που ταρακούνησαν εκ νέου την Ελάσσονα το βράδυ της Πέμπτης (04/03), χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται τα χωριά Μαγούλα, Μεσοχώρι και Αμούρι του δήμου Ελασσόνας.

Αυτό οφείλεται σε βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο από τους μετασεισμούς και τις πτώσεις χαλασμάτων από παλιά σπίτια που είχαν πληγεί από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ της Τετάρτης (03/03). Αρκετοί κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους των χωριών και υπάρχει αναστάτωση για το φαινόμενο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στα χωριά βρίσκεται κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου μεταφέρει κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τους κατοίκους των περιοχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στο δήμο Λαρισαίων

Όπως έγινε γνωστό, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στον δήμο Λαρισαίων, από τον νέο ισχυρό σεισμό.

Ο δήμος, με ανακοίνωση του, σημείωσε ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας και ενημερώνεται συνεχώς και υπεύθυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς της ελληνικής Πολιτείας. Παράλληλα τονίζεται, ότι το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων θα συνεχίζει να λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ