14-04-2021

Νέος ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα: Έπεσαν βράχοι από τα Μετέωρα (video)

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές...

Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ και 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν εκ νέου την Ελάσσονα, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις βράχων από τις κορυφές των Μετεώρων, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα «trikalaola.gr».

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε οικίες, βεβαίωσε ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Θεόδωρος Αλέκος, αφού επικοινώνησε με κατοίκους της περιοχής…

Αφού διακόπηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος με τους συνεργάτες του επικοινωνούν συνεχώς με τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και με το σεισμολογικό κέντρο για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκλήθηκαν. Ο δήμαρχος συνέστησε σε όλους τους πολίτες ψυχραιμία και προσοχή για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Πέμπτης (04/02) σημειώθηκαν δυο νέες ισχυρές δονήσεις στην περιοχή. Η πρώτη είχε μέγεθος 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ – σύμφωνα με Γεωδυναμικό Ινστιτούτο – και έγινε στις 20:38. Ακολούθησε μετά από περίπου 45 λεπτά δεύτερη  που είχε μέγεθος 5,1 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. 

Σαν αποτέλεσμα, προκλήθηκε πανικός στην ευρύτερη περιοχή, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πώς προκλήθηκαν ακόμα περισσότερες ζημιές σε σπίτια και οικήματα, μετά από αυτές που συνέβησαν από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ την Τετάρτη (03/03) και τους επακόλουθους μετασεισμούς. Όπως έγινε γνωστό, μη κατοικήσιμα είναι πάνω από 200 σπίτια σε Ελασσόνα και Τύρναβο, μετά τους ελέγχους που έγιναν την Πέμπτη (04/03), για τις ζημιές που είχαν προκληθεί.

(πληροφορίες από trikalaola.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ