18-04-2021

Σεισμός στην Ελασσόνα: Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα την Πέμπτη (video)

Κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι εκπαιδευτικές δομές (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Λαρισαίων την Πέμπτη (04/03), ως φυσική απόρροια του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Επίσης, κλειστές θα είναι και οι εκπαιδευτικές δομές και  βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετασεισμοί στην περιοχή είναι πολλοί και ισχυροί, την ώρα που οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές προσπαθούν να συνέλθουν από το χτύπημα του εγκέλαδου και πολλοί θα μείνουν σε σκηνές,

Ειδικότερα, από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι:

«Με απόφαση του Δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη αύριο, Πέμπτη 4 Μαρτίου, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Λαρισαίων.

Οι διευθύνσεις των σχολείων, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές και τις υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων θα ελέγξουν τα διδακτήρια για πιθανές ζημιές, λόγω της σεισμικής ακολουθίας».

Κλειστές και οι εκπαιδευτικές δομές και  βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ

Επίσης, κατόπιν της μεγάλης ισχύος σεισμικής δόνησης, να παραμείνουν κλειστές την Πέμπτη (4/3), όλες οι εκπαιδευτικές δομές (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΟΑΕΔ τόνισε ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία τους, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Λάρισας, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αλμυρού και Βόλου, που λήγουν στο χρονικό διάστημα από 3 Μαρτίου έως και 10 Μαρτίου, ως μέτρο στήριξης των σεισμόπληκτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ