19-04-2021

Νέα πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας (video)

Εμφανίστηκε ξανά το πανό με το σύνθημα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» - Πορεία και στη Θεσσαλονίκη από οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυους...

Νέα μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα, έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης (02/03) στο Σύνταγμα.

Με κεντρικό σύνθημα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» καθώς και άλλα, η νέα διαμαρτυρία, ήρθε μία μόλις ημέρα μετά τη μαζική κινητοποίηση της Δευτέρας (1/3) στο κέντρο της Αθήνας και προστίθεται στη σειρά συγκεντρώσεων των τελευταίων ημερών στην πρωτεύουσα, καθώς και σε αρκετές άλλες πόλεις.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική, με τις δυνάμεις της να κρατούν αποστάσεις από την πορεία. Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός παρέμεινε από τις 16:30 ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα», με εντολή της ΕΛΑΣ.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση της Τρίτης (02/03):

Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη

Νέα συγκέντρωση υπέρ του απεργού πείνας και δίψας, πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη (καθώς και άλλες πόλεις της Ελλάδας), από οργανώσεις, συλλογικότητες και αλληλέγγυους.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα όπως «η δημοκρατία σας είναι μια βιτρίνα αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα», ζητούν την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ