21-04-2021

Νικολάου: Γιατί κάνει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας; Τον Σεπτέμβριο μπορεί να αιτηθεί αποφυλάκιση

Για αναγκαστική σίτιση μιλά η κυρία Νικολάου στις σημερινές της δηλώσεις

«Η ζωή του Κουφοντίνα είναι στα χέρια του. Τον Σεπτέμβριο του 2021 μπορεί να κάνει αίτηση απόλυσης, κατοχυρώνεται το δικαίωμά του, γιατί κάνει απεργία πείνας;».

Αυτό διερωτήθηκε η Σοφία Νικολάου μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναλύοντας το θέμα που διχάζει την κοινή γνώμη.

«Μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσε να έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή, και να μην κάνει απεργία πείνας», συμπλήρωσε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Εφόσον θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος, γιατί δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθεί; Παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρό και νοσοκόμο, ως ΓΓ. είμαστε πάνω από τον κρατούμενο», τόνισε και υποστήριξε ότι ο Κουφοντίνας δεν σιτίζεται αυτή τη στιγμή, αλλά «υπάρχει διαταγή από την Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Λαμίας με την οποία αν χρειαστεί θα παρέμβουν οι γιατροί για να παραμείνει στη ζωή».

Το τελευταίο ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με το τι προβλέπεται διεθνώς, όπως επιβεβαίωσε σήμερα και ο νομικός, Βασίλης Χειρδάρης.

Κλείνοντας τις τοποθετήσεις της, η κυρία Νικολάου τόνισε ότι «το 2015 ο Κουφοντίνας δεν ήθελε να γυρίσει στον Κορυδαλλό. Δεν μπορεί να γυρίσει, ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων, όσοι βαρυποινίτες έχουν απομείνει θα φύγουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ