23-04-2021

Σε κατάληψη η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την «καταπάτηση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ»

Οι φοιτητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο «Κεραμέως» - Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (01/03) η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία προχώρησαν οι φοιτητές. Οι καταληψίες, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ο οποίος προβλέπει ανάμεσα σε άλλα τη θέσπιση ειδικού σώματος από την αστυνομία για τη φύλαξη των πανεπιστημίων. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται σε ΑΕΙ κατά του νόμου της Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που υπογράφει η «Συνέλευση Πρυτανείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων» αναφέρεται, ότι «καταπατάται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και δημιουργείται το νομοθετικό πλαίσιο για την εν δυνάμει καταπάτηση της ελεύθερης διάδοσης ιδεών εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βάζοντας την Αστυνομία μέσα σε αυτά».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν ότι επί ένα χρόνο παραμένουν μακριά από τις σχολές τους με την τηλεκπαίδευση να συνεχίζεται και να δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων:

«Η ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας έχει υποστεί τεράστια πλήγματα, με τις πλατφόρμες να πέφτουν, πολλούς φοιτητές να έχουν προβλήματα πρόσβασης σε αυτή, αλλά και έντονη αύξηση των κρουσμάτων καθηγητικής αυθαιρεσίας, όπου η τηλεκπαίδευση είναι συνθήκη που την βοηθά να ευδοκιμήσει.

Ακόμη, υπάρχουν φοιτητές που δεν μπορούν εδώ και έναν χρόνο να πάρουν πτυχίο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν την πρακτική τους, ενώ άλλοι καλούνται, σε αντικείμενα τα οποία έχουν άμεση σύνδεση με την χρήση εργαστηρίων να κάνουν «εικονικά εργαστήρια». Δηλαδή, ένας φοιτητής Χημείας πώς θα κάνει οργανική χημεία δίχως εργαστήριο και ένας φοιτητής Ιατρικής πώς θα γίνει γιατρός χωρίς να κάνει κλινικές;».

Ανακοίνωση της Συνέλευσης Κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Η κυβέρνηση βλέπει το lockdown και της…

Δημοσιεύτηκε από Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ