14-04-2021

Παράταση στην… παράταση του lockdown και άνοιγμα στις 15 Μαρτίου «βλέπει» ο Γώγος (video)

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες...

Αν και μόλις σήμερα ξεκίνησε η παράταση στο… προηγούμενο lockdown, η άποψη κάποιων ειδικών είναι ότι ενδεχομένως να μην είναι αρκετή η μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Χαράλαμπος Γώγος, ενδεχομένως να χρειαστεί ακόμα μία εβδομάδα σκληρών μέτρων και αντί να χαλαρώσουμε στις 8, να πάμε τελικά ως έχει μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ο καθηγητής Παθολογίας υποστήριξε ότι από τη μία πλευρά υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και από την άλλη έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

«Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ακολουθεί ένα πολύ κρίσιμο 15νθήμερο.

Ο κ. Γώγος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν όπως προβλέπεται τα μέτρα, καθώς όπως είπε, «υπάρχει θέμα στην τήρηση».

Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά και σημείωσε πως από τα πρώτα που θα ανοίξουν θα είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι λιγότερο επιβαρυντικό από άλλες δραστηριότητες.

Ερωτηθείς για την Τσικνοπέμπτη είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς ενώ σχετικά με το Πάσχα δήλωσε ότι δεν αποκλείεται οι εκκλησίες να είναι ανοικτές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ