18-04-2021

Δικογραφία για τον λαϊκό τραγουδιστή που «πιάστηκε» σε παράνομη λέσχη – Τι βρήκε η ΕΛΑΣ

Τι βρέθηκε στη χαρτοπαικτική λέσχη

Δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, σχηματίστηκε για τα 18 άτομα που πιάστηκαν από την Αστυνομία να παίζουν τυχερά παιχνίδια σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου. Ανάμεσα στα άτομα, τα οποία δεν τηρούσαν τα μέτρα για τον κορονοϊό, ήταν και πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Μάλιστα, σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος σχηματίστηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς είχε εγκατεστημένες στη λέσχη έξι κάμερες και συγκεκριμένα τρεις στον εξωτερικό χώρο και τρεις μέσα στο μαγαζί, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα.

Τι βρέθηκε στη χαρτοπαικτική λέσχη

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν:

  • 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια»
  • 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού «ρουλέτα»
  • 5 παιγνιομηχανήματα με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια»
  • ηλεκτρονικός υπολογιστής «server»

Κατασχέθηκαν 23 σκληροί δίσκοι των ανωτέρω υπολογιστών και 5 κάμερες επιτήρησης χώρων. Επιπρόσθετα, σε άπαντες επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων διασποράς του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στον παράνομο τζόγο αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Ωστόσο, ο υπεύθυνος της λέσχης οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ