19-04-2021

Κορονοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για το 5χρονο παιδί που νοσηλεύεται με σπάνιο σύνδρομο σε ΜΕΘ – «Είναι σε σταθερή κατάσταση» (video)

«Έρχεται από περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο», υπογράμμισε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

Στο 5χρονο παιδί που παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού», με ένα σπάνιο σύνδρομο, σχετιζόμενο με τον κορονοϊό, αναφέρθηκε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής (26/02) για την πορεία του κορονοϊού και τόνισε πως «είναι σε σταθερή κατάσταση».

«Το παιδάκι αυτό εμφάνισε πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σχετιζόμενο με το κορονοϊό. Έχουμε τέτοια κρούσματα και στην Ελλάδα δεν είναι το πρώτο», ανέφερε αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου και προσέθεσε: «Έρχεται από περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Είναι σε σταθερή κατάσταση. Είναι σπάνιο το σύνδρομο. Περίπου 1 στα 150 παιδιά θα το εμφανίσει σύμφωνα με έρευνα από τις ΗΠΑ. Έχουμε όμως σαφή πρωτόκολλα για τέτοιες περιπτώσεις. Είναι διασωληνωμένο, αλλά είναι βελτιωμένη η κατάστασή του».

Το 5χρονο παιδί είχε νοσηλευτεί και τις προηγούμενες ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όμως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καρδιά του από αυτό το σπάνιο σύνδρομο, ανάγκασαν τους γιατρούς να αποφασίσουν τη διακομιδή του παιδιού στο «Ωνάσειο». Το 5χρονο παιδί την Παρασκευή (26/02) επέστρεψε εκ νέου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων – Αγλαΐα Κυριακού», όπου παραμένει διασωληνωμένο.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ