23-04-2021

Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα στον Έβρο – Ετοίμαζαν να ρίξουν στην αγορά δύο τόνους… ακατάλληλα όστρακα

Κατασχέθηκε βάρκα που περιείχε 1.968,3 κιλά όστρακα, χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους

Μια μεγάλη ποσότητα οστράκων από τα τουρκικά παράλια φόρτωσαν τέσσερις Έλληνες σε μια βάρκα τύπου πλάβα, τα οποία και μετέφεραν στην περιοχή του Άη Γιώργη στο Δέλτα του Έβρου μέσω του ποταμού, το απόγευμα της Τρίτης (23/2). Ωστόσο, η δράση τους δεν πέρασε απαρατήρητη από το Λιμενικό, το οποίο βρισκόταν σε επιφυλακή.

Ειδικότερα, οι ηλικίας 54, 51, 39 και 56 χρόνων φερόμενοι ως δράστες, πιάστηκαν στα «πράσα» από άνδρες της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Δίωξης Παράτυπα Εισελθόντων Προσώπων του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ενώ μεταφόρτωναν τα όστρακα σε δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Προσπαθώντας να ξεφύγουν, μπήκαν βιαστικά στη βάρκα και κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα προς τις εκβολές του ποταμού. Η φυγή τους ωστόσο ματαιώθηκε, όταν στην θαλάσσια περιοχή του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, τους ακινητοποίησε το πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, όπου και τους πέρασε χειροπέδες.

Η βάρκα, που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε ότι είχε μέσα 1.968,3 κιλά όστρακα χωρίς έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και τα περισσότερα είχαν μικρότερες διαστάσεις από το επιτρεπόμενο, πράγμα που τα καθιστούσε ακατάλληλα για κατανάλωση.

Το σκάφος, που δεν έφερε στοιχεία αναγνώρισης, κατασχέθηκε, όπως επίσης και τα δύο οχήματα των κατηγορούμενων που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ