23-04-2021

Κορονοϊός: Εξακολουθούν να «βράζουν» οι φυλακές Πατρών – Στα 85 τα κρούσματα

Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται ένας εκ των κρατουμένων

Σε κατάσταση επιδημιολογικού συναγερμού συνεχίζουν να βρίσκονται οι φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, όπου εντοπίζονται συνεχώς νέα περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα rapid test που διεξάγονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ στο σωφρονιστικό κατάστημα, μέχρι και την Παρασκευή (26/2) έχουν εντοπιστεί 83 κρούσματα στη Γ Πτέρυγα κρατουμένων και 2 θετικά περιστατικά στην Α’ Πτέρυγα, ενώ τα test θα συνεχιστούν, σύμφωνα με το tempo24.gr.

Υπενθυμίζεται ότι στις εν λόγω φυλακές, έχει προκύψει μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας της διασποράς του ιού από τη Δευτέρα (22/2), με το μέρος να έχει μετατραπεί σε εστία υπερμετάδοσης, καθώς έχουν σημειωθεί περιστατικά τόσο μεταξύ των κρατουμένων όσο και ανάμεσα στους υπαλλήλλους, ενώ μέχρι και την Τρίτη (24/2) σχεδόν το 1/3 των ατόμων είχε μολυνθεί από τη νόσο.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους κρατούμενους που διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 τις προηγούμενες ημέρες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ