18-04-2021

Ο Γιώργος Ψάλτου καταγγέλλει για κακοποίηση τον Φιλιππίδη – «Με χτυπούσε ανελέητα στη σκηνή»

«Ήμουν γονατιστός στη σκηνή και έφαγα μια γονατιά στη μέση. Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ»

Ο Γιώργος Ψάλτου που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης» μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε. Το 2013 συνεργάστηκα με τον κ. Φιλιππίδη για τρεις μήνες. Το ποσό που έλαβα ήταν γύρω στα 300 ευρώ. Από την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είπε “θα είσαι μαζί μου”. Ήταν να κάνει το καλοκαίρι μια παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που δεν έγινε και ομολογουμένως του στοίχισε αυτό. Μετά με την ίδια ζέση μου είπε ότι θα συνεργαστούμε τον χειμώνα.

Στον ένα μήνα εγώ παραπονιόμουν, το συζητούσα και κάποιοι άνθρωποι το έβλεπαν και αυτό έφθασε στα αυτιά του. Σταμάτησε (σ.σ. να τον χτυπά με το τηλέφωνο). Παράλληλα, όμως, είχε ξεκινήσει και το χαστούκι. Όταν έφαγα το πρώτο χαστούκι είπα τι γίνεται εδώ. Αυτό συνεχίστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την πρώτη χρονιά. Είχα αρχίσει να υποφέρω και να πονάω. Είχα πάει δυο φορές σε δημόσιο νοσοκομείο και μια φορά σε ιδιώτη και μου είπαν ότι υπάρχει θλάση και φλεγμονή και αυτό πρέπει να σταματήσει. Παίζαμε από Τρίτη και δυο παραστάσεις το Σάββατο και καθημερινά υπήρχε αυτό το χαστούκι και το ξύλο.

Μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας υπήρχε ένας εκφοβισμός στον τρόπο που γινόταν η σκηνή, και μου ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει και ξύλο. Ακούς θεατρικό ξύλο και λες “τι μπορεί να είναι;”. Το μαρτύριό μου πραγματικά αρχίζει από την επόμενη μέρα. Για τον πρώτο μήνα υπήρχε ένα τηλέφωνο στο γραφείο με το οποίο με βαρούσε στον ώμο και είχα γίνει μελανιάσει. Για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν, αλλά εγώ κακοποιούμουν εκείνη τη στιγμή.

Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή και θα πάω στο θέατρο. Ήμουν γονατιστός στη σκηνή και έφαγα μια γονατιά στη μέση. Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ. Βγαίνω με δυσκολία στο παρασκήνιο και από εκείνη τη στιγμή μέχρι και το τέλος των παραστάσεων κάνω τον κουτσό». Ο Πέτρος Φιλιππίδης του έστειλε εξώδικο ζητώντας του να ανακαλέσει όσα κατήγγειλε.

Σκιαδαρέσης: Δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια

Τη νέα σοβαρή καταγγελία για σωματική κακοποίηση ηθοποιού κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, επιβεβαίωσε ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο οποίος φέρεται να ήταν παρών την ώρα του συμβάντος. Ο ίδιος, μίλησε για ανεξήγητη έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον […] και χάρη στην παρέμβαση των υπολοίπων τον σταματήσαμε για να μην συμβούν τα χειρότερα» τόνισε..

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποστήριξε επίσης πως, αν κληθείθα καταθέσει στις Αρχές«Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται πως θα καταθέσω, δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ