19-04-2021

Ψήφισμα 1.000 νομικών υπέρ της μεταγωγής Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Ζητούν να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του, όπως ορίζει ρητά ο νόμος»

«Έκκληση νομικών για τη ζωή του απεργού πείνας κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα» επέδωσε την Τετάρτη (24/2) στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, αντιπροσωπεία δικηγόρων, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος».

Συγκεκριμένα, τον κ. Αλεξανδρή επισκέφθηκαν, ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Παπαστεργίου, ο πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ, Θανάσης Καμπαγιάννης, και η εκπρόσωπος της «Ένωσης Δικηγόρων για την Υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» Χρυσάνθη Ζαχάρωφ, και του επέδωσαν ψήφισμα με 1.000 υπογραφές, καθώς και δύο προγενέστερα κείμενα δικηγόρων, με τα οποία ζητείται η ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας.

Ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αρκέστηκε να παραλάβει το ψήφισμα και άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις της αντιπροσωπείας.

Άγρια καταστολή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Προπύλαια

Με το κλίμα των τελευταίων ημερών να είναι ιδιαίτερα τεταμένο γύρω από το θέμα του Κουφοντίνα, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση της Τετάρτης (24/2), όπου η πορεία των διαμαρτυρόμενων διακόπηκε κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας με ρίψεις νερού, χειροβομβίδες κρότου λάμψης καθώς και περιορισμένη χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας επί 48 ημέρες ενώ από την Δευτέρα (22/2) προχώρησε και σε απεργία δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η περίπτωση του καταδικασθέντος της «17Ν», μάλιστα, στάθηκε αφορμή για οξεία πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση την Τρίτη (23/2).

Επίσης, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (24/2), έκκληση προς την Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, απηύθυνε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ομάδα περίπου 10 ατόμων, προχώρησε σε κατάληψη στο ελληνικό προξενείο του Βερολίνου, σε μια κίνηση αλληλεγγύης στον τρομοκράτη της «17Ν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ