11-04-2021

Νέα αποκάλυψη: Σύζυγος μέλους της επιτροπής εμβολιασμών εμβολιάστηκε εκτός σειράς (video)

«Το ότι μπορεί κάποιοι να καταχρώνται κάποιες διαδικασίες είναι λάθος, πρέπει να επιδεικνύουμε κοινωνική συνείδηση»

Υπόθεση «κολλητών» φαίνεται πως έχουν γίνει τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, καθώς ακόμη μια περίπτωση εμβολιασμού εκτός σειράς βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το MEGA, σύζυγος μέλους της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών εμβολιάστηκε εκτός λίστας, χωρίς να είναι δικαιούχος εμβολιασμού. Πρόκειται για συνταξιούχο υγειονομικό σε δημόσιο νοσοκομείο σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το μέλος.

Για το θέμα αυτό, αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει συνολικά στο πρόγραμμα εμβολιασμό μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογεώργη, υπάρχει ικανοποίηση από την πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 800.000 εμβολιασμοί συνολικά, ενώ καθημερινά γίνονται πάνω από 30.000 εμβολιασμοί.

Είπε χαρακτηριστικά ότι ο τρίτος πυλώνας της προσπάθειας έχει να κάνει με τα διαφάνεια, η οποία εξασφαλίζεται με δυο τρόπους, αφενός την προτεραιοποίηση και αφετέρου την εμπλοκή της εθνικής αρχής διαφάνειας.

Για το ζήτημα των εμβολιασμών εκτός σειράς, υποστήριξε πως ποτέ δεν έχει αφεθεί χωρίς έλεγχο κάποια περίπτωση που έχει περιέλθει στη γνώση τους. Το ίδιο θα γίνει και στην περίπτωση του εμβολιασμού του συζύγου του μέλους της επιτροπής.

«Η πολιτεία έχει εκπονήσει ένα οργανωμένο σχέδιο για τους εμβολιασμούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας. Το ότι μπορεί κάποιοι να καταχρώνται κάποιες διαδικασίες είναι λάθος, πρέπει να επιδεικνύουμε κοινωνική συνείδηση», ανέφερε. Ό,τι παρεμβάσεις γίνονται αφορούν στην επιβολή κυρώσεων από το υπουργείο υγείας, εξήγησε.

«Το ζήτημα της διαφάνειας είναι πρώτιστο, το πρόγραμμα προχωράει με πολύ καλό βηματισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: MEGA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ