16-04-2021

Παγώνη για κορονοϊό: Θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προέβλεψε ότι θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις

«Έχουμε έναν πόλεμο, κάθε μέρα δίνουμε μάχες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη, υποστήριξε ότι «οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες και ο κόσμος έχει πιεστεί ψυχολογικά ανεξάρτητα εάν δεν το εκδηλώνει».

«Η επιστημονική κοινότητα έχει ένα στόχο, να προχωρήσουμε γρήγορα με τα εμβόλια. Θα εξαρτηθεί από τις ποσότητες που θα παίρνουμε» συνέχισε.

Έπειτα, υπολόγισε ότι πιθανώς θα μπούμε σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι το τέλος Ιουνίου εφ΄ όσον έχει εμβολιαστεί ένα 60% του πληθυσμού για να επιτευχθεί η σχετική ανοσία. Όπως ανέφερε, «μειώνονται τα μέτρα μετά, θα μπούμε σε άλλο ρυθμό ζωής».

«Θα περάσουμε το Πάσχα με μέτρα και αποστάσεις, όχι να σουβλίσουμε και να είμαστε στα χωριά μας» τόνισε. «Θα εξαρτηθεί πώς θα είναι τα κρούσματα» είπε, αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Τέλος, η  κα Παγώνη διατύπωσε την εκτίμηση ότι με τους εμβολιασμούς που λαμβάνουν χώρα, θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των θανάτων και αυτό θα φανεί στην συνέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ