11-04-2021

Συνελήφθη ο καθηγητής που ασελγούσε σε 8χρονο επί σειρά ετών (video)

Φέρεται να υπήρχαν και μάρτυρες των αποτρόπαιων πράξεων... Η Αστυνομία ερευνά τον ρόλο και αυτών των ανθρώπων

Τη στιγμή που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις γύρω από όσα καταγγέλλονται στον χώρο του θεάτρου, με την πρόσφατη σύλληψη και κράτηση στη ΓΑΔΑ του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, στο «φως» ήρθε το βράδυ της Κυριακής (21/2) μια ανατριχιαστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, αυτή τη φορά στον χώρο της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 62χρονος εκπαιδευτικός στο Περιστέρι, να ασελγεί και να κακοποιεί σεξουαλικά ένα παιδί 15 ετών και μάλιστα… από όταν εκείνο ήταν μόλις οκτώ χρονών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είναι ανήλικο ΑμΕΑ, στο οποίο ο εν λόγω άνδρας παρέδιδε μαθήματα ειδικής αγωγής, ενώ φέρεται ότι κατά τις αποτρόπαιες πράξεις υπήρχαν συχνά θεατές και συγκεκριμένα άλλα τέσσερα άτομα. Τώρα, η Αστυνομία ερευνά τον ρόλο και αυτών των ανθρώπων.

Ο φερόμενος ο δράστης φέρεται επίσης να είναι μακρινός συγγενής του αγοριού, ο οποίος και είχε καταφέρει επί επτά χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών του. Όταν το παιδί έφτασε σε ηλικία 15 χρονών, άρχισε να αναφέρεται σε όσα βίωνε και οι γονείς του προχώρησαν σε καταγγελία.

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο βρίσκονται στα χέρια των αστυνομικών αρχών προκειμένου να βρεθούν περαιτέρω στοιχεία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει κινηθεί από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία έκδοσης πράξης για να τεθεί ο 62χρονος σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα. Η διαδικασία κινήθηκε μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά μέσω άτυπης ενημέρωσης του υπουργείου Παιδείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ