19-04-2021

Ξεσηκωμός στον Εύοσμο: Συγκέντρωση και πορεία κατά του lockdown και… μεταναστών (video)

Τι ζητάνε οι κάτοικοι και ο δήμος

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, με πολλούς να μην φορούν μάσκες, πραγματοποίησαν για την 2η ημέρα την Κυριακή (21/02) κάτοικοι του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού στην Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στο lockdown που επιβλήθηκε στην περιοχή από το πρωί του Σαββάτου (20/02), και στις πληροφορίες που διακινούνται για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στα όρια του Δήμου.

Συγκέντρωση έγινε και το Σάββατο (20/02), αλλά την Κυριακή η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Οι φήμες αυτές έχουν διαψευσθεί με επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, η οποία αναφέρει:

«Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου με αφορμή τις φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένα κέντρα και αφορούν στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου, ξεκαθαρίζει ότι είναι πέρα για πέρα αναληθείς.

Ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ή της Αστυνομίας με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. Είναι δε προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρούσε κρυφή ατζέντα για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την τοπική κοινωνία

Ο Δήμαρχος προτίθεται να τοποθετηθεί αναλυτικά για το θέμα, στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου για το lockdown».


Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του lockdownοι κάτοικοι, σύμφωνα με το «GrTιmes», εκφράζουν αντιρρήσεις για τον τρόπο και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό, εκτιμώντας πως δεν υπήρχε κανένας λόγος για πιο αυστηρά μέτρα.

Τριήμερο rapid test από τη Δευτέρα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Την ίδια ώρα έγινες γνωστό, ότι τριήμερο rapid test θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου σε κεντρικά σημεία των δύο Κοινοτήτων του, όπως είχε ζητηθεί από τον δήμο και τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 τη Δευτέρα (22/02) στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Εύοσμο. Την επόμενη μέρα (Τρίτη 23/02) τα τεστ θα πραγματοποιούνται στο «θεατράκι», στον πεζόδρομο του Κορδελιού, ενώ την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία του Ευόσμου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα τεστ την Πέμπτη (25/02) και την Παρασκευή (26/02).

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να υποβληθούν στο τεστ, θα πρέπει έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033. Το αποτέλεσμα του rapid test θα σταλεί με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο.

Δείτε εικόνες από το Ηράκλειο Κρήτης, όπου έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα:

(πληροφορίες από GrTimes, thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ