17-04-2021

Στον εισαγγελέα 61 άτομα για την έφοδο στο υπουργείο Υγείας ως συμπαράσταση στον Κουφοντίνα (video)

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 61 προσαγωγές ατόμων από το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης συμπαράστασης στον τρομοκράτη της 17Ν και απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της οποίας εισέβαλαν στο υπουργείο ενώ πέταξαν τρικάκια και ανάρτησαν πανό.

Οι 61 συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Κρατική Ασφάλεια. Επίσης δόθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για τον καθένα, για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι ο πολυισοβίτης βρίσκεται στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του από την απεργία πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρει:

«Την 07.00 ώρα σήμερα (Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα 61 ατόμων, προσέγγισε πεζή το κτήριο του υπουργείου Υγείας και εισήλθε εντός αυτού ρίπτοντας φέιγ βολάν και αναρτώντας πανό υποστήριξης στο φυλακισμένο, απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση και της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, επιβλήθηκε σε έκαστο των συλληφθέντων το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού διάδοσης του κορονοϊού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Κουφοντίας - Συμπαράσταση - Υπουργείο Υγείας Κουφοντίας - Συμπαράσταση - Υπουργείο Υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ