20-04-2021

Συναγερμός στον Υμηττό: Αγνοείται ανήλικος που πήγε στα χιόνια- Βρέθηκαν δύο 14χρονοι

Η παρέα που βρέθηκε στον Υμηττό χωρίστηκε, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τα ίχνη του παιδιού...

Συναγερμός σήμανε στον Υμηττό το βράδυ της Δευτέρας (15/02), ύστερα από την εξαφάνιση  14χρονων στο βουνό με την κακοκαιρία «Μήδεια» να… χτυπάει την Αττική και τις συνθήκες να είναι πολύ δύσκολες. Αρχικά είχε αναφερθεί, μάλιστα, ότι τα παιδιά που είχαν χαθεί ήταν δύο, τα οποία και εντοπίστηκαν σώα, λίγο μετά τις 20:30 έγινε γνωστό ότι αναζητείται και τρίτο άτομο.

Το παιδί αυτό είχε ξεκινήσει με τους άλλους δύο φίλους του από την Ηλιούπολη για να πάνε στο βουνό. Κάποια στιγμή χάθηκαν με αποτέλεσμα το περιστατικό να σημάνει συναγερμό σε αστυνομία και Πυροσβεστική. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι κάλεσαν το 112 και έτσι δόθηκε το στίγμα τους ανάμεσα σε Υμηττό και Παιανία, ώστε να σπεύσουν στο σημείο οι δυνάμεις.

Οι δύο νεαροί επικοινώνησαν με τον πατερά τους ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος έδωσε εντολή να κινηθούν προς το σημείο και οι εθελοντικές ομάδες του Συνδέσμου. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ.

Όπως έγινε γνωστό, κάποια στιγμή χωρίστηκαν, ωστόσο, με το τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους στο βουνό, ενώ δεν είναι γνωστό αν το συγκεκριμένο παιδί κατάφερε να επιστρέψει μόνο του στο σπίτι του ή έχει χαθεί στο σημείο, καθώς δεν μπορούσε να υπάρξει επικοινωνία μαζί του.

Στην επιχείρηση έρευνας μετείχαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς και ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ. Καθώς οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δυσμενείς, οι δυνάμεις αναζήτησης ενισχύθηκαν από τις γύρω περιοχές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ