19-04-2021

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του χιονιά – Προβλήματα σε πολλούς δρόμους

Τα προβλήματα είναι πολλά στα κεντρικά και στα βόρεια

Προβλήματα σε όλη τη χώρα και ειδικά στα βόρεια και κεντρικά έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια», καθώς σε πολλά οδικά δίκτυα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω του χιονιού.

Σύμφωνα με τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις ήδη υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στις λεωφόρους Πάρνηθος και Φυλής στην Αττική. Επίσης, για λόγους ασφάλειας των μετακινήσεων έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε αρκετά σημεία.

Λόγω του χιονιού και του παγετού έχουν κλείσει δρόμοι ή απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες κατά τόπους σε: Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Σέρρες, Χαλκιδική, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Αχαΐα, Λέσβο.

Διακοπή της κυκλοφορίας στις λεωφόρους Πάρνηθος και Φυλής – Κινούνται τα φορτηγά προς Λαμία

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, αλλά και στη Λεωφόρο Φυλής.

Σχετικά με τη λεωφόρο Φυλής, δεν κινούνται οχήματα από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Επιτρέπεται, πλέον, η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία.

Στα «λευκά» έντυσε ήδη την κεντρική και βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «Μήδεια», το βαρομετρικό χαμηλό που την Κυριακή (14/02) αναμένεται να επικρατήσει σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά:

  • τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις,
  • τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο (της τάξης των 14-18 βαθμών),
  • τον ισχυρό παγετό,
  • τους πολύ θυελλώδεις βόρειους ανέμους, τοπικά σε επίπεδο θύελλας στο Αιγαίο, και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (δείτε εδώ τις οδηγίες της ΕΛΑΣ σε οδηγούς και πεζούς):

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ